Zoek...
Writersday - Desert Songs

Writersday - Desert Songs

Label: White Dove rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-21 07:00:00 • 2 min lezen

Pop / Singer-songwriter
8,5

Writersday – Desert Songs

Onder het motto “every day is a writersday” is de getalenteerde muzikant Sjoerd Hoogma tot een groot scala van songs gekomen. Met Desert Songs levert de singer songwriter met band zijn tweede album.

Een album vol heerlijke popsongs die je meenemen in de verhalen van Hoogma. De beeldende teksten op het album geven mooie verhalen prijs. De poëtische invulling van “Talking in the Wind” dat ieder wellicht herkend wanneer die op een melodramatische dag zijn of haar wil vertellen. Met het titelstuk laat hij je mee lopen door de woestijn om er sterker uit te komen. Een song van gezamenlijk ondersteuning en daar is het meezingend refrein op gericht. Hoewel “Picking Flowers On the Moon” lief aan kan doen is dat juist het rocknummer waarbij de het album in versnelling komt en de ruwe kant van Writersday naar voren komt.
De basis van Writersday ligt bij de singer songwriters/ Amerikana genre. Dit hoor je in “The Life of Trevor McCoy”. Met diverse invulling van sounds bij het nummer is niet alleen qua compositie heerlijk en afwisselend, maar de tekst sluit hier naadloos bij aan.

Een heerlijk en goed album van iemand die dit als opvolger van het debuut album uitbrengt. Writersday solliciteert naar de internationale markt, waar hij hoge ogen kan gooien.

Writerday doet de albumpresentatie op
16 juni Sugarfactory te Amsterdam

Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: