Zoek...
Wye Oak – The Louder I Call, The Faster It Runs

Wye Oak – The Louder I Call, The Faster It Runs

Label: Merge Rec. / Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-05-03 07:00:00 • min lezen

Indie
7,5

Wye Oak – The Louder I Call, The Faster It Runs

De Amerikaanse indie band uit Baltimore heeft de vrolijke klanken van de folk binnen de indie rock geplaatst. Het album is gemakkelijk in het gehoor liggende droompop met een rock randje.
Het duo, bestaande uit Jenn Wasner (vocalen en gitaren) en Andy Stack (vocalen, drums en keyboards) bestaat nu 10 jaar en doen een stap voorwaarts als carrière sprong.

Het duo houdt alles zelf in de hand als het gaat om componeren tot produceren. De songs zijn puntiger geworden en kennen meer een kop en staart dan voorheen.
Afgelopen week stond de band in Paradiso en dan is het jammer dat de mensen het album maar amper kennen. Het album werd volledig gespeeld en de mensen die het album al in de kast hadden konden dan ook gemakkelijker genieten van ‘The Instrument’, de laidback pop van ‘Lifer’  en ‘Say Hello’.
Aanstekelijk is het ‘It Was Not Natural’, dat tot een potentiele pophit kan worden gerekend. Het experimentele stuk ‘My Signal’ doet denken aan Bjork. Al weet het duo de rest van het album te vullen met aanstekelijke indie pop.

Indie

Deel via social media: