Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2016-01-30 07:00:00 • 9 min lezen

X Ambassadors - VHS

X Ambassadors – VHS Label: KidinaKorner/ Interscope/Universal Eindoordeel: 7

De Amerikaanse alternatieve rock act X Ambassadors mag in het rijtje van Creed, Nickelback en Imagine Dragons. Onder leiding van Alex Da Kid werd het debuutalbum van X Ambassadors opgenomen. Inmiddels is het album sinds juli 2015 in Amerika verkrijgbaar. De band kwam direct in de picture door net nummer “Renegade” te verkopen aan een advertentiecampagne van Jeep.

Voordat dit debuutalbum werd gelanceerd, leverde de band al enkele EP’s. Op dit album komen we dan ook enkele bekende titels tegen waaronder “Jungle”, dat als trailer voor de videogame “Battlefield” werd gebruikt. Het zegt genoeg hoe deze heren te werk gaan. De electro percussie wordt regelmatig gebruikt. Toch is het album stevig van aard. “Fear” (met Imagine Dragons) n “Smoke” passen in dat kader. Het is ruw van aard a la Nickelback maar door de dance sound is een poppy en aanstekelijk. Dit zal het live allemaal goed gaan doen. Inmiddels is de hoge stem van Sam Harris in Amerika herkenbaar om deze band tussen al het muziekgeweld te herkennen. Dat zal hier nog even gaan duren.

Het album bevat twintig pop rock songs van wisselde aard. Jamie N Commons acteert prachtig op het nummer “Low Life” dat als een van de hoogtepunten van dit album is. Opvallend zijn de filmische intro’s van de songs. Maar wanneer ieder intro als titel wordt gebruikt zijn we snel aan de 20 titels. Dus laat je daar niet door leiden, het album heeft zeker veel moois te bieden. X Ambassadors is 5 februari te zien in Bitterzoet te Amsterdam

Deel via social media: