Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-08-08 07:00:00 • 11 min lezen

Years & Years - Communion

Years & Years - Communion Label: Polydor/ Universal Eindoordeel: 7

Inmiddels is de Engelse electroband Years & Years al 5 jaar actief. De band rondom de Australische zanger Goldsworthy, kreeg al snel de mogelijkheid om hun debuut single “I Wish I Knew” op te nemen. Maar het heeft even geduurd voordat het debuut album op de markt ligt. De synthesizer pop van deze heren was een schot in de roos. De band ontving enkele prijzen voor dit album waaronder het BBC Sound of 2015 award.

“Communion” brengt dus het geluid van 2015, al doet het denken aan een moderne Pet Shop Boys. Inmiddels zijn er diverse singles van dit album verschenen maar in Nederland wil het maar niet echt lukken. Real, Take Shelter en King zijn doorsnee popsongs maar kent wel een vrolijk en luchtig karakter. Tekstueel gaat het over de bekende zaken maar dat maakt het album er niet minder om.

De ballads, danwel de slow popsongs “Eyes Shut” en “Gold” zijn als het ware vul materiaal voor het album. Qua geluid en opbouw van de nummer is het zeker voor te stellen dat het in Engeland wel lukt maar hier niet. Er mist iets van diepgang en variatie in het album, al wordt je er ook wel weer vrolijk van.

Deel via social media: