Zoek...
Yello – Point.

Yello – Point.

Label: Polydor

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-08-31 07:00:00 • min lezen

Dance
8

Yello – Point.

Het legendarisch duo is terug! Dat is de quote op het nieuwe album van de heren Dieter Meier en Boris Blank. Het is het veertiende album van het duo dat enkel jaren geleden een paar live shows deden. Hiervan staat Berlijn op dvd en dan weten we weer dat deze heren al vanaf oudsher de digi dancesound beheerd. ‘The Race’ en ‘Oh Yeah’ zijn enkele hits.

Nu is er een nieuw album dat in dezelfde lijn verder gaat. Dat is de elektropop en dance dat in de hedendaagse tijd prima een plek kan vinden binnen andere dance acts. De dino’s van de dance weten met ‘Waba Duba’ een pakkend en wat hilarische openingsnummer te brengen. De ultieme uitputting van de elektronica horen we in de songs ‘Insane’, ‘Arthur Spark’ en ‘Hot Pan’. De vele geluiden die binnen de songs te horen zijn divers en heeft al meerdere draaiuren van het album nodig om ze te kunnen beluisteren. Toch ligt het gemakkelijk in het gehoor en swingt iedereen geruisloos langzaam mee. Het is de kracht van Yello. Het duo sluit het album met Siren Singing (ft Fifi Rong) rustig af.  Mogen er weer live shows komen is het zeker de moeite waard om hier naar toe te gaan.

De hoes doet nu wel wat te veel denken aan het nieuwe album van the Sparks. Al heeft Hergé zich ontfermd over de tekening die in deze hoes en boekje zijn verwerkt.   

Dance

Deel via social media: