Zoek...
Yngwie Malmsteen – Blue Lightning

Yngwie Malmsteen – Blue Lightning

Label: Mascot rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-03-31 07:00:00 • min lezen

Blues / Rock
7,5

Yngwie Malmsteen – Blue Lightning

De Zweedse gitarist Yngwie Malmsteen behoort tot de beste gitaristen van deze wereld. Zijn reputatie bracht hij in de jaren 80 tot stand door de rock met de klassiek te vlechten. Zijn gitaarspel bevat de overgang van rock naar klassiek in een handomdraai. Met zijn band Rising Force wist hij hierdoor door te breken.

De verhalen gaan dat hij moeilijk is om mee te werken en bandleden komen en gaan. Na dat de gitarist met de band Alcatrazz een top album had gemaakt vond hij het tijd om solo te gaan. De band met de jonge Jeff Scott Soto als zanger ontving direct de Grammy Awards. Boals vervangt Soto voor het album Triology en die wordt vervangen door Joe Lyn Turner.  Met hem als zanger weet hij hits te scoren en wordt zijn populariteit alsmaar groter.
Het motto Less is More is bij Malmsteen More is Better. Zijn gitaarspel ontwikkeld hij tot het supersnel aantal noten in een seconde te plaatsen. Hierdoor worden de solo’s drukker en onrustiger.
Dat het erg knap is, is voor de gitaristen in de wereld een feit.

Ditmaal geeft hij akkoord om een blues rock album te maken. Dat wil zeggen dat alle songs weer goed gevuld zijn in de herkenbare Malmsteen solo’s. Maar hij wil zijn helden eren en dat doet hij met Jimi Hendrix ‘Foxey Lady’ en ‘Purple Haze’, Richie Blackmore’s Deep Purlple ‘Demon’s Eye’ en ‘Smoke on the Water’, ZZ Top ‘Blue Jean Blues’, Beatles George Harrison ‘While My Guitar Gentley Weeps’ en het Eric Clapton nummer ‘Forever Man’. Aangevuld met eigen songs.
Een aardig album.

Blues / Rock

Deel via social media: