Zoek...
Yngwie Malmsteen – Parabellum

Yngwie Malmsteen – Parabellum

Label: Theory rec. / Mascot

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-07-20 07:00:00 • min lezen

Rock
7,5

Yngwie Malmsteen – Parabellum

De Zweedse gitaarvirtuoos Yngwie Malmsteen is misschien niet iemand om fijn mee te werken, toch is hij nog steeds een groot gitarist. Zijn kunsten om de klassiek met de metal te vermengen en hier een eigen interpretatie aan te geven is zijn geniale doorbraak geweest. Met zijn Rising Force haalde hij in jaren 90 de top. Inmiddels is de lijst van albums groot en is nummer 22 verschenen.

Het album Parabellum kent hetzelfde recept als zijn voorgangers. Een rocksound met veel gitaarsolo’s in de songs verwerkt. Het ‘Presto Vivace And Reprice in C# minor’ kennen we ook van de Engelse band U.K. Het album kent veel instrumentaal geweld en snelle vingeroefeningen  voor de doorgewinterde gitaristen. Het kan ook wel eens wat te veel zijn. Daar heeft Malmsteen wel een handje van, waardoor zijn albums  het einde niet haalt. Dat geldt ook weer met dit album. Songs als ‘Relentless Fury’, het geniaal muzikale titelstuk en het toch meer poprock nummer ‘Eternal Bliss’ weten de afwisseling op dit album te brengen.
Het afsluitende epos ‘Sea Of Transquility’ van 8 minuten is dan wel een juweeltje wanneer het opzich zelf beluisterd wordt, Maar na 45 minuten gitaarsolo is deze 8 minuten net te veel. Dus begin lekker achteraan en pak de bovenstaande songs als volgorde op de playlist, dan heb je een mooi Malmsteen album!

Eerlijk is eerlijk. Hij is een grootheid als het gaat om gitaar spelen en dat is ook hier weer optimaal te horen. Voor de gitaarsolisten onder ons is dit weer een must to have.

Rock

Deel via social media: