Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-01-13 07:00:00 • 10 min lezen

YOKKO - Seven Seas @ Eurosonic

Yokko – Seven Seas Label: Muve Eindoordeel: 8,5

Het beste talent dat Zwitserland te bieden heeft! Vier jaar geleden zijn de heren bijelkaar gekomen dat resulteerde in het debuut album “Atlantic Wave”. Prijzen ten overvloede, waaronder de 2de plek MTV clip contest, “Band of the Year 2011” en een vel begeerde record deal voor USA.

Nu is er het vervolg. “Seven Seas”. De poprock van het openingsnummer “Loaded Dice” doet erg denken aan Kensington. Wanneer die de popprijs gaan winnen is YOKKO zeker een act om in de gaten te houden en is voor de liefhebbers van Kensington een must om eens naar te luisteren. De stuwende poprock van “Chase” en “Calling All Gods” komt al dicht bij Kings of Leon. De sound van YOKKO is een typische poprock sound van deze jaren. De koortjes van “Flood” doen zelfs denken aan de “Home” van Daton maar dan subtiel verpakt in een song. Misschien dat het niet allemaal even origineel is maar het is een combinatie van alle lekkere poprock van deze tijd gebundeld in één pakketje, daarom smaakt het zo heerlijk.

Het is zeker een van de bands die moet worden gezien wanneer je Eurosonic dit jaar bezoekt. YOKKO staat om 21.30 u. in Huize Maas te Groningen.

Deel via social media: