Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2016-02-21 07:00:00 • 10 min lezen

Yoko Ono - I'm A Witch Too

Yoko Ono – Yes, I’m a Witch Too Label: Bertus Eindoordeel: 7,5

Nu Paul McCartney zich heeft gepresenteerd om de komende festivals Pinkpop en Rock Werchter aan te gaan doen, verschijnt er het “nieuwe” album van Yoko Ono. De datum van release is gelijk aan haar 83ste verjaardag. Als vrouw van John Lennon heeft McCartney zich met haar nooit echt kunnen verenigen. Ze stonden miles van elkaar verwijderd, dat volgens velen de breuk van the Beatles heeft betekend.

Voor velen is ze betiteld als een heks, dat ze dit gebruikt als titel voor haar album uit 2007. Een album vol remixen en toevoegingen . Nu is er het tweede album vol remixen en toevoegingen. Er zijn remixen van Dave Aude en Moby, Sean Lennon en Sparks, maar ook versies van Portugal, the Man en het trio Peter, Bjorn en John.

Haar zang blijft iets grappigs houden door de Japanse tongval in het Engels. De ondersteundende remixers weten de nummers een modern jasje te geven. Een moderne disco sound van Penguin’s “She Gets Down On Her Knees”, en het spannende Give Me Something van Sparks zijn goed geslaagde remixen. Het stevig ingezette “Move On Fast” van Jack Douglas brengt een lekkere rocksongs voort. “Soul Got Out Of The Box” is prachtig vertolkt door Portugal, waardoor het een lekker indiepop songs is geworden. Moby leeft zich op herkenbare wijze uit op het nummer “Hell In Paradise”.

Yoko Ono weet zich met dit album als hoogbejaarde oma, in de tijd prima mee te kunnen gaan.

Deel via social media: