Zoek...
Yoko Ono – Warzone

Yoko Ono – Warzone

Label: Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-10-30 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
7

Yoko Ono – Warzone

Warzone begint direct met de oorlogsverklaring dat het publiek nog steeds Beatles liedjes wil horen en niet verder wil luisteren dan begin jaren 70. Is dat gelijk een verklaring dat McCartney de herkenbare Beatlessongs schreef?? Of wil ze zeggen dat Lennon beter en intelligentere teksten schreef. Beide kanten van de medaille is waar.
Het is het verhaal dat door dit album weer klinkt. Haar kunst als zangeres is niet wat je Ono zou horen zeggen dat ze daar goed in is. Nee het schrijven van verhalen, love en peace komt uit haar beker. Al was het vooral Lennon die de vertolking deed. “Hell in Paradise’, ‘Now or Never’ en ‘I Love You Earth’ zijn songs waarbij de voordracht voorop staat. Het geluid om te laten weten dat we de verkeerde kant op gaan met onze aarde, dat de mensen weer in vrede moeten leven en dat we zuinig moeten zijn op deze aardbol.
Het aanspreken van the people of Amerika op hun gedrag, is gelijk aan dat deze mensen de enige oplossing is voor alle problemen. Misschien ligt hier het maatschappelijke probleem dat Ono nog niet ziet. Ono haar verhaal gaat vooral om de ‘Where Do We Go From Here?’  en om hier nog even krijgt bij te zetten voegt ze haar versie van ‘Imagine’ toe aan dit album.
Een album dat muzikaal niet even sterk is en qua teksten te eenzijdig is. Het blijft bewonderingswaardig dat ze nu nog op haar 85! Een album brengt om haar idealen van Love & Peace en Women Power te verkondigen.

Singer-songwriter

Deel via social media: