Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-10-11 07:00:00 • 6 min lezen

Yorick Van Norden – Happy Hunting Ground

Yorick Van Norden – Happy Hunting Ground Label: Excelsior Eindoordeel: 8

Vanaf de eerste klanken van Blood Money is het album van Yorick een heerlijk in het gehoor liggende pop album. De frontman van The Hype is na hun afscheidsconcert in 2013 al snel begonnen met zijn solo album. Nu is het dan eindelijk zover.

De lekkere popsongs kennen soms een wat klein-theater sausje. De strijkers en percussie van "Gonna Try For the Sun" doet iets poppenkast achtig aan, maar is zeker mooi van aard te noemen. Terwijl een het “Only By Memory” een Beatles achtige sfeer kent. Het is dan ook een sound waar Yorick naar op zoek is. Een alternatief indie geluid dat gebaseerd is op de klankkleur van de jaren 60. Dit is dan ook ruimschoots geslaagd. Middle of the road bluessong “Hard Road Up Free Fall Down” of het meezingend rockende “Divide And Rule“ brengen de variatie van het album. Hopelijk brengt dit album Yorick naar het grotere podium. Inmiddels is hij zijn tournee begonnen en speelt hij op de volgende plaatsten.

17 oktober North End te Haarlem 23 oktober Simplon te Groningen 24 oktober Lets Get Lost in Zwolle 25 oktober A Walk About Music te Edam 01 november Mezz te Breda 09 november Paradiso te Amsterdam

Deel via social media: