Zoek...
Deze week te zien in Paradiso

Deze week te zien in Paradiso

ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2017-03-22 07:00:00 • 1 min lezen

Rock
8

You Me At Six - Night People

Het is inmiddels het vijfde album van de Engelse rockact You Me At Six. Met de charismatische zanger Josh Frenceschi is deze band zeker een act om in de gaten te houden. Met het album “Night People” weet de band een nieuwe weg in te slaan. Het klinkt allemaal minder zwaar en is een heerlijk uptempo rock album.

Label: BMG Infectious

De stijl van de rock mag gezocht worden in de lijn van Pearl Jam en Kings of Leon. Het album is inmiddels al enkele maanden uit en is er al veel over gezegd.
Om het toch even onder de aandacht te brengen is omdat de band de komende week in Nederland is.

Het is direct raak met de opener en titelsong “Night People”.  Een heerlijke riff van de gitaren en strakke beukwerk pakt je direct. Met de rockstem van Fresceschi weet hij een hoog toegevoegde waarde aan het nummer te brengen. Ruw, melodieus en “in your face”. Al weet hij op “Take on the World” zingend je mee te nemen en de achtergrond vocalen spontaan te laten zingen. Het heeft iets van de Kensingston’s koortjes.

Met het “Brand New” en “Swear” gaat de melodieuze rock –trein weer heerlijk door. Het is allemaal misschien voor de hand liggend, maar deze stadionrock met heerlijke songs als “Can’t Hold Back” en “Spell It Out” past prima op de festivals voor de komende zomer. Om dit feest voor te zijn is You Me At Six te zien op;

27 maart Ancienne Belgique te Brussel
29 maart Paradiso te Amsterdam

Rock

Deel via social media: