Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-08-07 07:00:00 • 4 min lezen

Yukon Blonde – On Blonde

Yukon Blonde – On Blonde Label: Canada/ Caroline Eindoordeel: 7,5

De jaren 90 vieren hoogtij bij deze Canadese indie rock band. Of moeten we eerder zeggen een Canadese new wave act dat doet denken aan een Duran Duran, OMD verpakt in een jasje uit 2015. De electro sound wordt gecombineerd met popdeuntjes met aanstekelijke achtergrond koortjes in “Make U Mine” en het lekkere uptempo nummer “Como”.

Yukon Blonde is gestationeerd in Vancouver waar de band als trio begon. Inmiddels zijn er diverse leden gekomen en gegaan en is het een kwartet dat hun sound inmiddels heeft aangepast naar hun eigen wens. De indie sound is wat op de achtergrond gebracht en de commerciële deuntjes uit de keyboards hebben de vrije ruimte gekregen. Natuurlijk zijn de zwaardere popsongs als “I Wanna Be Your Man” op aangepaste wijze ook nog wat in het album verwerkt. Maar het is nog steeds erg luchtig van aard.

De band zal live dan ook veel meer een gitaarband zijn dan dat het op dit album zich voordoet. Toch is het een aantrekkelijk en vriendelijk album om op een zonnige dag met ‘Saturday Night” op te zetten. Al zal de echte doorbraak van deze act wellicht nog even moeten wachten.

Zondag 27 september staat Yukon Blonde in Ekko te Utrecht.

Deel via social media: