Zoek...
Wereldmuziek van Zitakula

Wereldmuziek van Zitakula

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-16 07:00:00 • 2 min lezen

Wereldmuziek
7

Zitakula – Oasis

Als Amsterdamse band, is Zitakula wereld beroemd in de omgeving van het Vondelpark. De wereldmuziek is vooral pop gericht. De zonnige klanken komen je dan ook direct tegemoet. De blazers kleuren het pallet van de natuur en alles lijkt te gaan bloeien.

De Afro-beats komt met de drietalige zang van Sandy Miessie Bakomi. Een zangeres van Belgisch en Congaleese komaf. Het is dan ook niet vreemd dat het goed past in het plaatje van de festivals als Oerol, Noorderslag, en als tussen act op de Zwarte Cross.

Het debuutalbum Oasis werd opgenomen met Wiboud Burkens (Jungle By Night). Het aanstekelijke frisse openingsnummer “Frenzy” moet de band introduceren als een swingende act. En dat lukt meteen waardoor de “Children of the Sun” vooral instrumentaal swingend is en de titel in verschillende varianten terug komt. Met de het funk georiënteerde “Bonzenga” en “Why So Mad” blijf het volop swingen en doen de oude tijden van Gotcha herleven. Alleen is gaat het hier met een Afrikaans randje en een zangeres.
Met “Bwanya” gaat de band een andere kant op. De spanning in het nummer is heerlijk te noemen en de laid back sfeer kent een Afrikaanse spanning van ontspanning. Vervolgens weet de band met een ontspannen popsongs “Quicksand” en “Missing Home” een hitgevoelig nummers te maken. Om met afrikaans getinte songs “The Silk Road”  en “Georgine” het zonnige album af te sluiten.

Zitakula presenteerd het album op donderdag 20 april in Paradiso te Amsterdam

Wereldmuziek

Deel via social media: