Zoek...
10cc live @ Oosterpoort te Groningen

10cc live @ Oosterpoort te Groningen

Datum: 14 maart 2018

CONCERT RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-03-15 07:00:00 • min lezen

Pop

10cc Oosterpoort

De naam van 10cc is vooral voor 30plussers een begrip. De band had in de jaren 70 en 80 hun succes dat nog ieder jaar volop terug te vinden is in de top 2000.
Wie kent niet de mega hits ‘The Wall Street Shuffle’, ‘I’m not In Love’ en ‘The Things We Do For Love’.

Het was dan ook een avond vol hits. De band begon ooit met Graham Gouldman (bas) en Eric Stewart (zang gitaar) Kevin Godley (drums) en Lol Creme (keyboards). Na het vertrek van Godley & Creme, die op hun manier vele hits scoorden, komt drummer Paul Burgess in de gelederen. Ook hij neemt deel aan deze 10cc. Wanneer Gouldman de band ook verlaat blijft Eric Stewart achter met het idee dat hij er alleen voor staat. De samenstelling was vooral bijzonder omdat iedereen songs schreef, diverse instrumenten bespeelde en samen prachtige harmonische vocalen kende.

De 10cc van nu is alleen met Gouldman en Burgess. Daarnaast is Rick Fenn op gitaar te zien, hij speelde al jaren in 10 cc.
Het was dan ook een volle bak in de Oosterpoort. Gouldman en co hebben er zin in, al spelen ze de songs al jaren. De hits komen een voor een voorbij inclusief de megahit ‘Dreadlock Holiday’. Maar ook kwamen ‘I’m Mandy Fly Me’, ‘Good Mornig Judge’ en een a capella versie van ‘Donna’ vulden de anderhalf uur durende show.


Met ‘Rubber Bullets’ werd de avond afgerond. Een avond met heerlijke popsongs, meezingers en mooie vocalen. Het is een lust voor het oor, wat we tegenwoordig niet veel meer op het podium zien. Maar wel alles met grote kwaliteit.

Pop

Deel via social media: