Zoek...
Agnes Obel Live @ SPOT Oosterpoort

Agnes Obel Live @ SPOT Oosterpoort

11 maart 2020 te Groningen

Agnes Obel @ SPOT Oosterpoort

Agnes Obel @ SPOT Oosterpoort

11 maart 2020 te Groningen

CONCERT RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-03-12 07:00:00 • min lezen

Dreampop

Agnes Obel @ SPOT Oosterpoort te Groningen

Het was een bijzondere avond. Zowel voor Obel als het publiek was het even schrikken dat het concert in Tilburg was afgelast en gaat het concert in de Oosterpoort van Groningen wel door. Het coronavirus rukt langzaam op naar het noorden, maar dat wil niet zeggen dat het virus Groningen al heeft bereikt. Kortom het kan doorgang vinden. Tot grote vreugde van alle partijen!

De avond is voor Agnes Obel ook belangrijk. Haar eerste echte optreden in het buitenland was op Eurosonic, dat dramatisch verliep. Zelf verteld ze dat ze er een trauma aan over heeft gehouden. De drukte van het festival staat averechts op de rustgevende muziek dat Obel produceert.

Nu zijn we bijna 10 jaar later en staat ze met 3 andere vrouwen op het podium. Ze neemt het gehele middenstuk van het podium in met een drummer/ percussioniste, een celliste en een violiste die even van buiten de Stad Groningen komt.
Het zijn allen vrouwen die hun instrument kennen en er ook mee kunnen spelen. De grote batterij aan technische snufjes rondom hun instrument, geeft al aan dat de geluiden erg divers zijn. Dit horen we dan ook tijdens de show dat het nieuwe album Myopia onder de aandacht moet brengen.

Obel (met rode bloes) en haar bandleden komt op om achter hun instrumenten te komen. Hierachter verstopt men zich als het ware. De twee grote microfoon belemmerd haar klein vrolijk gezicht, dat wat gespannen staat. Op zeker spelen is nu even van belang en speelt ‘Red Virgin Soil’ en ‘Dorian’ van de vorige albums.
Het is een optreden waarbij al snel het publiek haar omarmt en haar spanning wegneemt. Hierdoor wordt ze langzaam losser met het nieuwe nummer ‘Camera’s Rolling’.  Het ijs is gebroken wanneer ze het aangeleerde ‘Dankjewel’ zegt. Het nieuwe album komt ruimschoots aan bod met het titelnummer en ‘Can’t Be’, ‘Broken Sleep’, ‘Won’t You Call Me’ en zoals ze zegt meer de hedendaags toepasselijke songs ‘Parlement of Owls’ en ’Island of Doom’.
De harmonische vocalen zijn mooi en eenstemmig. Het concert is intens en sfeervol ook mede door het weinige licht en de peerlampjes die het moesten doen.

In de set werd oud en nieuwe songs gemixt om uiteindelijk tot de toegift te komen. Hier werd de hit ‘Riverside’ gespeeld om daarna af te sluiten met ‘The Curse’. Al snel daarna horen we dat de shows werden afgelast wegens de coronavirus. Maar het Groningse publiek mag terugkijken op een mooie avond met intieme droomsongs.

 

Dreampop

Deel via social media: