Zoek...
Alcatrazz – Parole Denied Tokyo 2017

Alcatrazz – Parole Denied Tokyo 2017

Label: Frontiers rec.

CONCERT RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-12-14 07:00:00 • min lezen

Melodic Rock
8

Alcatrazz – Parole Denied Tokyo 2017

Het was de superband Alcatrazz die begin jaren 80 hun oorsprong kende met zanger Graham Bonnet, Yngwie Malmsteen, Gary Shea, Jimmy Waldo en Clive Burr. Voor de melodische rock fans is het een plaatje. Wanneer Malmsteen werd vervangen door Steve Vai werd het album Disturbing the Peace een klassieker.

Inmiddels weet Graham Bonnet de band zo nu en dan weer bijeen te brengen of een eigen samenstelling er van te maken. De rock veteraan weet nog steeds prima albums te maken en vermengt de Alcatraz songs met eigen songs in zijn shows. Ditmaal weet Bonnet Gary Shea en Jimmy Waldo te verleiden en met de gitarist en drummer van zijn solo band, Pesinato en Benquechea Alcatrazz weer op de bühne van Japan te brengen.

Een album vol heerlijke classic Alcatrazz songs waaronder ‘God Blessed Video’, ‘Too Young To Die’ en het mooie ‘Will You Be Home Tonight’. Het blijven mooie songs waar Bonnet alleen de sound in kan brengen door zijn oplopend zangwerk dat soms wat tegen het schreeuwerig aanhangt.  Om het Japanse publiek tegemoet te komen staan ‘Ohayo Tokyo’ en ‘Heroshima’ op de setlijst. Naast de live cd en dvd is er een extra schijf met de demo takes. Hier staan  demo;s op van het album uit 1985 met ‘No Imagination’ en het ‘Set Me Free’. Het album is dan ook een prettig weerzien van de band, al is het maar van korte duur en niet helemaal een volledige reünie, het is wel een prima album dat de oude platen uit de kast doet halen.

Melodic Rock

Deel via social media: