Zoek...
Alter Bridge live

Alter Bridge live

@ Oosterpoort Groningen

CONCERT RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-10-12 07:00:00 • min lezen

Rock

Alter Bridge live @ Oosterpoort Groningen

Het was aan de Amerikaanse grunge rock act Alter Bridge om dit maal Groningen plat te spelen. De shows die men de afgelopen periode in Nederland had gedaan waren goed en een vervolg zat er al aan te komen. Gelukkig dit keer ook in het noorden van het land. De voormalige Creed leden hebben hun commerciële poprock ingewisseld voor de stevige powerrock. Met Myles Kennedy, die als zanger voor de solo projecten van Slash wordt ingehuurd, weet deze band compleet te maken.

As Lions had de eer om de tour van Alter Bridge te open. De alternatieve rockband uit London  promoten hun debuutalbum Selfish Age. Inmiddels scoort de single “Aftermath”  hoge ogen en is de band vol energie.

Alter Bridge weet hun nieuwe album The Last Hero vooral op de t shirts te promoten. Live stond voornamelijk het album Blackbird en in iets mindere mate Fortress centraal. Het halve album werd gespeeld en The Last Hero kwam er bekaaid af met 2 songs “Crows on the Wire” en “Show Me A Leader”.  Toch deed men dit met verve en was de show vooral energierijk en vol gain. De strakheid van het album kwam live wat wollig over, dat is een herhaaldelijk geluid van de band.  Met het akoestische midden-set met “Watch Over You” en “In Loving Memory”  was dit even prettig. 
Alter Bridge blijft een heerlijke rockact met een commercieel metal tintje. Wanneer men als toegift een solo duelleert weten we dat het zeker Amerikanen zijn. Hun kunsten worden met alle poses de gehele avond vertoont en daar door is het ook de moeite waard om naar hun te kijken.
Heerlijke show en volgende keer met wat meer nieuwe songs graag, want The Last Hero is een dijk van een album,

 

Rock

Deel via social media: