Zoek...
An Evening With Amy MacDonald

An Evening With Amy MacDonald

Livestream

CONCERT RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-11-01 07:00:00 • min lezen

An Evening With Amy MacDonald

Na een klein interview over het nieuw album The Human Demands is het tijd voor de charmante Amy MacDonald om de songs live te presenteren. Met haar prachtig Schots accent weet de vragen van fans te beantwoorden.

Wat zenuwachtig lijkt ze de avond te starten met ‘Sparks’. Ze legt daarna ook uit dat het een compleet nieuwe ervaring voor haar is. In een ruimte vol camera’s en met enkele genodigden, die gelukkig konden komen ivm de komende lockdown in UK. Het is dan ook het eerste live optreden sinds augustus 2019. Daarna werd het album opgenomen en eenmaal klaar…. Corona.
Samen met haar band staat ze voor de zilver/ goud gekleurde slierten backdrop. Met enkele kleine lampen brengt ze van het nieuwe album ‘Statues’ om daarna vrolijk de ‘Mr Rock and Roll’ in te schuiven.
Wellicht dat hier de huiskamer- viewers optimaal meezingen om vervolgens over te gaan naar het openingsnummer van het nieuw album ‘Fire’. Ze weet het nu allemaal rustig te brengen en ondersteunend met de zangtechnieken weet ze het mooie ‘Bridges’ te vertolken.
Amy MacDonald weet halverwege de set de mooiste songs te presenteren. Met veel gevoel zingt ze ‘Give It All Up’ en haar nieuwe single ‘The Hudson’. Deze volgt op de vorige single ‘Dream On’ dat uit 2017 verscheen. Een tijd geleden en dat maakt men bewust dat de tijd vliegt.
Met ‘Run’ weet ze haar klassieker in de set te plaatsen en met haar eigen favoriet akoestisch nummer speelt ze omdat het hoop geeft; ‘We Could Be So Much More’.

Na een klein kijkers interview weet ze haar toegift te beginnen met het titelstuk van het nieuw album, het aanstekelijke  ‘The Human Demands’ en af te sluiten met haar eerste en grote hit ‘This is the Life’.


 

Deel via social media: