Zoek...
CONCERT RECENSIE
DOOR JAN KLUPPER
2014-04-13 07:00:00 • 4 min lezen

Angela Groothuizen heeft een ikigai!

Vanaf 29 januari tourt  Angela Groothuizen met Nico Brandsen langs de theaters in heel het land. 11 april staat ze in het sfeervolle Weijertheater te Boxmeer voor een uitverkochte zaal. Het thema ’Eeuwige Jeugd’ slaat aan bij het publiek dat leuk meedoet, en Angela is op dreef.

Het podium ziet er rommelig uit, maar er staat eigenlijk niet veel. Het is huiselijk, met een Perzisch tapijtje. Nico zit achter een Hammondorgel en  een vleugel, bedient een laptop met geluiden en beelden, gebruik makend van diaprojectie om enkele thema’s visueel aanschouwelijk te maken. Op de vleugel liggen wat attributen voor Angela waaronder een kralenketting en een paraplu.

Het is echt een heel grappige show, aan de andere kant ook emotioneel en ernstig. Ze kan het leuk brengen, er zit vaart in en het klopt. Dat is Angela ten voeten uit; uitnodigend en sociaal. Er is een klik met het publiek, dat zij al grappen makend een hart onder de riem steekt. De boodschap is duidelijk, als je oud wilt worden kan je er zelf veel aan doen. Als je jong dood wilt gaan ook. Ondertussen geeft ze tips om jong en fruitig te blijven, en ze raadt het af om vroeg dood te gaan. Ze geeft heel veel informatie over wetenschappelijk ontwikkeling, en de voor en tegens van de moderne technologie.

Een van de tips: heb een ikigai!! In het Nederlands vertaalt betekent ikigai levensdoel. De ikigai van Angela en Nico is om over 54 jaar, dan is Angela 100, hier weer als muzikanten in het Weijertheater te staan, met het publiek dat er nu is. Andere tips bevatten diepe maatschappelijke waarheden zoals: wees  sociaal, ga niet scheiden.

Later in de show zitten Angela en Nico samen op krukjes en zingen oldies van muzikanten die wel te vroeg gestorven zijn. Dan weer zingt zij Vinkeveen, en even later loopt ze met een paraplu door het publiek. Er gebeurt veel in de show die 100 minuten duurt, teveel om op te noemen. Daarom, je hebt nog kans tot 24 mei hem te gaan zien. Zeker de moeite waard, je zal je geen moment vervelen. De agenda van deze tour vind je hier: http://www.angelagroothuizen.nl/#agenda

Deel via social media: