Zoek...
Black Honey

Black Honey

CONCERT RECENSIE
DOOR
2017-09-22 07:00:00 • min lezen

Indie

Black Honey staat inmiddels op de radar

Black Honey, de vierkoppige Indiepopband uit Brighton is al een aardige tijd bezig, maar hun debuutalbum is nog niet uit. Zelf zeggen ze dat het album al lang klaar is, maar dat ze geen haast hebben om het uit te brengen. In 2015 stonden ze in Nederland op het Metropolisfestival. Dat betekent voor de meeste bands het begin van hun bekendwording.

In het Paard van Den Haag staan ze op woensdagavond 20 september in de kleine zaal. Het is zeker niet uitverkocht, maar wel gezellig druk. Zo te zien is de setlist niet heel lang, maar de nieuwe single  'Hello Today' komt in elk geval voorbij. Dit is eigenlijk al de vijfde single van Black Honey, dus misschien is dat debuutalbum dan toch echt al klaar. De band die zichzelf zag als een soort van 'geheime band' lijkt nu steeds meer in de picture te komen. De verwachtingen van het debuutalbum zijn dan ook hoog.

Frontvrouw Izzy Baxter is de meest opvallende verschijning. Blond haar, grote ogen, charismatisch, een geel t-shirt met op haar rug 'Fuck Donald' en vandaag begint ze met zingen met een zwarte pet op. Daardoor is ze niet goed zichtbaar, maar dit lost zich gelukkig op wanneer ze deze halverwege af doet. De set is kort, maar krachtig. De sfeer is fijn. De fans weten alle teksten al uit hun hoofd. Een paar gasten kijken met een enigszins verliefde blik en vlakbij staat een lesbisch stel volledig uit hun plaat te gaan. Een van de twee wordt later nog diep in de ogen gekeken door Lizzy, dit gebeurde op het moment dat de hele zaal op de knieën ging en Lizzy het meisje haar hand beet pakte. Haar avond kon in elk geval niet meer stuk.

Dan is daar het laatste nummer, geen toegift. Lizzy springt namelijk gelijk van het podium af richting de merchandisetafel. Veel is te koop: tassen, shirts, ceedees, vinylsingles en tourdatesposters. De andere bandleden volgen langzaam daarna om ook te signeren. Een geslaagde avond.

Vandaag staan ze op het Reeperbahnfestival in Hamburg, maar overmorgen (24 september) zijn ze nog te zien in Groningen (Platoplanet @ De Oosterpoort)

Indie

Deel via social media: