Zoek...
Black Stone Cherry Live From The Sky

Black Stone Cherry Live From The Sky

livestream show 30 oktober 2020

CONCERT RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-10-31 07:00:00 • min lezen

Blues / Rock

Black Stone Cherry – Live from the Sky

Het is Halloween en de avond valt in Nederland wanneer de heren van Black Stone Cherry zich in Amerika zich opmaken om hun film te streamen over de hele weer. Als ondersteuning voor het nieuwe album The Human Condition geeft de band in deze show alles wat ze hebben.

Bij Black Stone Cherry gaat het dan vooral om de energie en dat is veel. Na wat persoonlijke introductie en een vorm om hun merchandise te promoten is het dan zover.
De show is al eerder opgenomen maar maan men heeft het zoveel mogelijk puur gehouden. Geen overdubs maar de rauwe stem van Chris Robertson met hijgend naar adem, de breaks tussen de songs en vergeten achtergrond vocalen. Maar het klinkt allemaal als een klok en de heren gaan er voor.
IN een lege zaal met een opstelling van witte pilaren licht is het allemaal basic en dat past bij deze band. Met nieuwe songs van het album The Human Condition openen ze met ‘Again’ en komt ‘Ringin in My Head’ nog in de setlist voor. Maar old classics ‘Like I Roll’,  ‘Me And Mary Jane’ en ‘Bad Habit’ zijn weer uit de kast gehaald. Met ‘Ride’ geeft de band een extraatje omdat men dit nummer verder niet op de setlijst heeft.  Met een verlengde versie van ‘Cheaper to Drink Alone’ en ‘In My Blood’ zien we de blues rocker optimaal improviseren.  Rocken ze met ‘the Devils  Queen’ en laat men zich gaan op ‘Blame it on the Boom Boom’.  Met hun classic van het titelloos album ‘Lonely Train’ sluiten ze de avond af.

Met een ruim anderhalf uur rockshow

Blues / Rock

Deel via social media: