Zoek...
CONCERT RECENSIE
DOOR
2013-12-05 07:00:00 • 4 min lezen

Chicago Blues Festival on Tour Lantaren Venster 30-11-2013

Onder de noemer Chicago Blues Festival toert sinds 1970 elk jaar een wisselende groep uit blueshoofdstad Chicago door Europa. Vanavond staat er in Lantaren Venster Rotterdam een bluesrevue op het programma met Harmonica Hinds (zang, mondharmonica), Linsey Alexander (zang, gitaar) en Nellie ‘Tiger’ Travis (zang) in de hoofdrollen.

De avond wordt enthousiast gepresenteerd door gitarist Fabrizio 'Breezy' Rodio. Hij gaat van start met drummer Pooky Styx, maar de twee lijken elkaar niet echt te vinden en dat samenspel blijft de hele avond een beetje wringen. Hierdoor is de basis van de band wat wankel.

Harmonica Hinds is de eerste die de letterlijke revue passeert. Zijn harmonicaspel maakt meer indruk dan zijn zang, maar hij weet de sfeer goed neer te zetten. Hij wordt gevolgd door een nog grotere gangmaker, Linsey Alexander, die met zijn gitaar en zang de zaal goed mee weet te krijgen. Er zijn vanavond dan ook heel wat echte bluesliefhebbers aanwezig. Nellie Travis mag het programma voor de pauze afsluiten met een drietal zangnummers. Haar stem mist aan overtuigingskracht vanavond.

Na de pauze wordt de revue in dezelfde volgorde herhaald, wat verrassender had gekund, maar het publiek lijkt enthousiast. In de zaal waar de tribune voor een deel heeft plaatsgemaakt voor een dansvloer en een bar, wordt genoten en door een enkeling zelfs gedanst. Proost op de blues.

Bezetting: Linsey Alexander - zang, gitaar, bandleider Harmonica Hinds - zang, mondharmonica Nellie 'Tiger' Travis - zang Fabrizio 'Breezy' Rodio - gitaar Ronald Simmons - bas Pooky Styx - drums

Deel via social media: