Zoek...
Corey Taylor Live at the Forum USA

Corey Taylor Live at the Forum USA

2 oktober 2020

CONCERT RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-10-05 07:00:00 • min lezen

Rock

Corey Taylor Live

Het nieuwe album van Corey Taylor CMFT kent direct bij de release een promoshow waar de hele wereld getuige van mag zijn. Zo hebben de fans afgelopen weekend kunnen inloggen bij de presentatie van de live show van Taylor. Het is misschien het nieuwe Liveshow kijken met vrienden thuis.

En ja wanneer het Slipknot masker afgaat is de man meer aangenaam en grappig. De man verteld over of dat hij de afgelopen jaren genoeg songs maakt en dit nu als solo act uitbrengt.
“De kans om mijn invloed de ruimte te geven. Slipknot en Stone Sour is meer een collectief proces en hier mag ik mijn eigen invloed volledig de ruimte geven in mijn songs.” “Wanneer ik iets mag doen dan ga ik er volledig voor. Wanneer ik er blij mee ben is het goed genoeg daar hoef ik niets aan te veranderen omdat het puur uit mijn hart komt en wat is daar verkeerd aan?”

Corey talks
“De band waarmee ik speel is een band met veel ervaring en het is te gek om met deze mensen te mogen spelen. Geen idee hoe dit op het podium te keer gaat. We gaan een show doen vol fun en jokes en laten we niet te serieus in het leven staan en maak er wat moois van! We hebben wat shows gedaan in casino’s, kun je dat voorstellen?? De mensen waren verrast dat we geen eigen songs speelden alleen maar covers en iedereen vond het heerlijk! Alsof je voor vrienden speelt!”

De Show

Met de All Right Everybody van Slade weet hij een intro te brengen voordat de band live los gaat. Het past bij de man zijn liefde voor muziek. Na wat Covid security activiteiten gaat de band naar een lege zaal en laat de band met de Hwy 666 van het nieuwe album te beginnen.
Het gaat om het nieuwe album dat hij volledig live speelt. De postpunksing ‘Meine Lux’,  rock and roll met ‘Halfway down’ en ‘Silverfish’ worden met pyro’s op je afgevuurd.
Zoals aangekondigd speelt hij enkele covers, Slipknot en Stone Sour songs in de set. Zo komt er een lekker stevige versie  ‘Shaking’ als tribute to Eddie Money, een akoestische versie ‘Snuff’ van Slipkott en ‘Taciturn’, ‘Zzyxz Road’ van Stone Sour voorbij.

Zoals de man halverwege een shirt met Creep Show aan doet zien we de band live spelen met alle technische afstemmingen die ook in een gewone show zich voordoen. Maar de eigen songs ‘Everybody Dies On My Birthday’, de eerste keer ‘live’ achter een piano zittend ‘Home’ en Kansas gaan er in als koek. Al weet de band All THis And More (Dead Boys) engAlready Gone (the Eagles)
zo weg te spelen. Met ‘Through Glass’ van Stone Sour weet hij het officiële deel mooi af te sluiten.

Dan hoort hier natuurlijk ook een toegift bij. Met een cover van John Cafferty ‘On the Dark Side’ gemixt met John Mellencamp ‘ROCK in the USA’ weet hij het laatste deel te starten. Bother (Stone Sour) krijgt een mooie versie  om vervolgens zijn postpunk songs European Tour Bus Bathroom Song en het titelsong CMFT van zijn nieuw album te spelen. Wanneer de schaars geklede vrouwen met vuurknotsen het podium opkomen gaat de band over naar KISS song Watchin’ You, wat de humor van de man ook weergeeft.

Een bijzondere manier voor beide partijen om als streamend bezoeker aanwezig te zijn bij een opname van een liveshow in een mega tent die leeg is… Maar een ding is zeker. De man weet met dit nieuwe album CMFT ook een heerlijke show weg te geven!

Fotos steve thrasher93

Rock

Deel via social media: