Zoek...
CONCERT RECENSIE
DOOR
2013-01-28 07:00:00 • 6 min lezen

De tijd van ons Leven, maar wel Braque...

Op zaterdag 26 januari stond de talentvolle band ‘Braque’ in theater ‘De Meervaart’ in Amsterdam. Het was niet alleen de première van de theatertour van ‘De Tijd van ons Leven’ , het was ook nog eens de avond waarop de mannen hun eerste album ‘Door dezelfde Deur’ presenteerden. De stemming in het theater was dan ook feestelijk, met champagne en een gratis album voor iedereen in het publiek.

‘Braque’ maakt Nederlandstalige muziek. Diepgaande, grappige, creatieve luisterliedjes over het echte leven, veelal geschreven door de zanger Jan Evert van Apeldoorn. Hij wordt ondersteund door stuk voor stuk steengoede muzikanten, op piano, gitaar, contrabas, drums, soms saxofoon en heel wat andere, uit allerlei landen overgewaaide vreemde instrumenten.

Het thema van de avond was tijd. ‘Braque’ nam het publiek mee door de tijd van hun leven, waarop de liedjes reflecteerden. Ook liet de band het publiek stilstaan bij het verspillen van onze tijd, dat we ons veel te veel zorgen maken over de toekomst of juist blijven hangen in het verleden. “Leef nu!” was de boodschap, “Het is de tijd van je leven”. De boodschap en de liedjes maakten de avond tot een vermakelijke en intieme avond.

‘Braque’ vervolgt zijn theatertour in Nieuwegein, Spijkenisse, Zoetermeer, Assen en Capelle a/d Ijssel. Kaartjes hiervoor en het album zijn beide te bestellen via hun website: www.braquemuziek.nl.

Deel via social media: