Zoek...
Dua Lipa  Studio 2054

Dua Lipa Studio 2054

datum: 27 nov. 2020 @ Printworks London

Dua Lipa  Studio 2054

Dua Lipa Studio 2054

datum: 27 nov. 2020 @ Printworks London

CONCERT RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-11-28 07:00:00 • min lezen

Pop

Dua Lipa @ Printworks London

Het blijft een vreemde tijd, nu er geen live shows kan worden gegeven. De Covid-19 tijd kent gelijktijdig genoeg tijd om een album perfect af te leveren en dan is er wel iets van promotie nodig.
De Engelse zangeres scoorde direct met haar titelloos debuutalbum uit 2017. Tournees volgende met Bruno Mars en Coldplay, en staat ze nu op eigen benen. Het nieuwe album ‘Future Nostalgia’ is een heerlijk album met moderne pop. Lekker vet in de klankkleur, afwisselend en melodieus. Dat maakt het ook om haar promo live show te bekijken.

In de grote hal zien we vooral een opstelling met good old disco lampen neon tetris blokken. Met een serie dansers die de sfeer van de disco van de jaren 70 weergeven. De sfeer van Top of the Pops waar Kool and the Gang hun presentatie doet.

Ze opent met het openingsnummer van het nieuw album ‘Future Nostalgia’, waarna de single ‘Levitating’ volgt. Het ‘Pretty  Please’ eindigt het eerste deel dat in de jaren 70 zou moeten gaan afspelen. Daarna veranderd het geheel en schuift het allemaal een decennia op.

De feeling of Donna Summer die in de jaren 80 haar succes maakt, is het nu Dua Lipa die de show steelt. In haar strakke jurkjes die weinig tot de verbeelding overlaat danst ze alsof ze in de disco staat. ‘Break My Heart’ wordt prachtig weergegeven en is een van de pakkende songs die ze deze avond vertolkt.
Dan komt al snel de ode voor Madonna in beeld. Met een dancepaal en een groot wit licht vertolkt ze de begin periode van Madonna en vertolkt ze het ‘Why Don’t You Love Me’ en keert ze terug naar de bar om de hit van begin dit jaar ‘Physical’ in een zee van neon licht te spelen. Daarnaast zien we haar variatie van ‘Lets Get Physical’ -clip dansjes van Oliva Newton John doen. Het einde van de jaren 80 wordt met de latin sound van ‘Cool’ door de dj ingezet. Met samples van toen is het een mooi weerzien van deze tijd. Maar nieuwe tijden geeft ‘New Rules’ en hiermee zien we het beeld van de hal veranderen en Lipa een andere sound brengen. De sound van haar debuutalbum.

Wanneer we naar de jaren 90 gaan gaan we naar de kelders van de studio. Daar staan dansers weer voor haar klaar die haar naar  de video-tape ‘Prisoner’ met Miley Cyrus brengen. (dit nummer staat op het nieuwe album van Cyrus)
Omdat de stream geen directe liveshow brengt maar een combinatie van opnames kun je gemakkelijk een gast hierin verwerken. Zo is Calvin Harris bij ‘One Day’ op de tv te zien, en is het duet in een mooie kamer leuk weergegeven.  Met Angéle weet ze het nummer ‘Fever’ te brengen alsof bij haar op de kamer is. Wanneer ze de kamer uitloopt komt ze weer in de disco zaal voor ‘One Kiss’. wat uiteindelijk introductie van Kylie Minogue  leidt. Samen bezingen ze de perfect body van ‘Real Groove’ en ‘Electricity’. Al weet de jonge DJ met de fluorescerende roze koptelefoon de show te stelen.

Dat Sir Elton John nog steeds populair is, lijkt alsof hij overal wil verschijnen. Zo ook op deze avond doet hij een bijdrage in op screen in een omgeving van donkere sterren en grondrook zingt hij ‘Rocket Man’ om zo een brug te maken naar ‘Hallucinate’, wat weer in de studio wordt opgevoerd. In moderne nightclub kleding zijn we langzaam weer terug gekeerd in de huidige wereld.

Met ‘Don’t Start Now’  (met het ABBA deuntje) eindigt Dua Lipa haar presentatie show. Een show dat kan doorgaan als een grote videoclip, dat per liedje prima geknipt kan worden. De zangeres laat weten dat ze de nieuwe Disco Queen is.Pop

Deel via social media: