Zoek...
Fatal Flowers live @ Oosterpoort Groningen

Fatal Flowers live @ Oosterpoort Groningen

datum 13 juni 2019

CONCERT RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-06-14 07:00:00 • min lezen

Indie / Rock

Fatal Flowers live @ Oosterpoort Groningen

Met de reünie shows van The Fatal Flowers, is er eigenlijk weer een legendarische cult rock act herboren. De heren werden gevraagd door de programmeur van Dauwpop en uiteindelijk zei iedereen ja. Zo staat de band de komende tijd op vele podia hun songs weer te spelen.

Songs die in de jaren 80 / 90 als DE gitaarrock van de lage landen werd betiteld. Daar waar de albums Johnny D is back nog steeds als een van de beste platen van Nederlandse bodem wordt bestempeld en met ‘Pleasure Ground’  levert de band hun laatste top plaat af.
De productie van deze albums was in handen van de legendarisch Mick Ronson, gitarist bij David Bowie. Met dit succes zou je zeggen dat het naar meer smaakt, maar dat vond frontman Richard Janssen niet en stopt met Fatal Flowers. Later zien we hem terug met de band Shine en REX.

Ditmaal staan de heren weer gebroederlijk naast elkaar. En ja er is ook geen ruzie geweest of dat er iets glad gestreken moest worden. Men kan lekker voluit weer te keer gaan.
Toepasselijk start men met ‘How Many Years’ en ‘Some Day’ om bij ‘Second Chance’ uit te komen. Toepasselijke songs die men in het verleden niet had kunnen bedenken dat het nu zo op de bühne zou worden gespeeld.
Natuurlijk mag de hit ‘Younger Days’ en de classics ‘Pleasure Ground’, ‘Billy’ en ‘Johnny D. is Back’ niet worden vergeten. Uiteindelijk sluit men toepasselijk af met ‘Dear Friends’.

Het is een nostalgische avond en indierockers van toen kunnen nu hun herinneringen  weer ophalen. Dank aan Frank!

Indie / Rock

Deel via social media: