Zoek...
Fink live @ Oosterpoort te Groningen

Fink live @ Oosterpoort te Groningen

datum: 3 december 2017

CONCERT RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-12-09 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter

Fink live @ Oosterpoort te Groningen

Het was een prettig weerzien van de singer songwriter Fin Greenall uit Cornwell, danwel Fink in de Oosterpoort. Het was zijn derde keer dit jaar. Na Eurosonic werd het blues festival aangedaan en nu kon de band met Fink de grote zaal op eigen kracht bespelen.

De drieluik is enigszins logisch. De eerste keer was ter promotie van het album Hard Believer, de tweede keer was naar aanleiding van het album Sunday Nights Blues Club en nu draaide om het album Resurgam dat enige maanden uit is.
Maar de man weet inmiddels de Oosterpoort als een soort thuishaven te zien, waardoor hij zich gemakkelijk beweegt en zich thuis voelt. De verhalen tussen de songs door worden als maar langer en hij verteld de anekdotes over de vorige shows.
Met “Warm Shadows” opent hij de show in het bijna duistere omgeving. Wat spotjes om zich heen wordt er een warme en donkere sfeer gemaakt. Met zijn luister songs verteld hij de verhalen die zich beweegt. Met zijn frivole blik en doen en laten introduceert hij de songs met een lach. “Cracks Appear”, “GodHead” en het mooie titelstuk van het laatste album zijn al lange nummers die de avond vullen. Met een kleine setting wordt “Word To  the Wise” gespeeld.  Een intiem maar ook swingend avond geeft de ruimte om Fink weer eens uit te nodigen.

 

Singer-songwriter

Deel via social media: