Zoek...
CONCERT RECENSIE
DOOR JAN KLUPPER
2013-07-09 07:00:00 • 5 min lezen

Finn Silver - Na Roadtrip nieuwe EP Live in Japan

De heerlijke jazzysound aangenaam gemixed met een lieflijke pop en elektronische geluiden houd mij staande op het Kerkplien in ’s-Hertogenbosch. Het podium is misty, en de band Finn Silver straalt een professionele kalmte uit. De stem van zangeres Fridolijn klinkt wat schor vandaag. De band is haar volledig toegewijd, maar kent persoonlijke solo’s een belangrijke plaats toe.

Hieronder zie je een filmpje dat is opgenomen in juni 2013 in ’s-Hertogenbosch. Luister zelf en tweet dit bericht om kans te maken op de nieuwe EP ‘Finn Silver Live in Japan’. http://finnsilver.bandcamp.com/

Finn Silver: een band waarvan de kern wordt gevormd door Mark Berman en singer-songwriter Fridolijn van Poll. Ze werken samen met internationale topmusici als drummer Richard Spaven (Jose James / Flying Lotus), saxofonist Ben van Gelder, Brazilectro-pionier Stefan Schmid (Zuco103).

Nadat de band twee jaar geleden op eigen label het debuutalbum ‘Crossing the Rubicon’ uitbracht heeft hun carrière een vlucht genomen over de grenzen tot helemaal in Japan. De  EP ‘Roadtrip’ werd een week gratis ter beschikking gesteld op iTunes Japan.  Daardoor werd ‘Roadtrip‘ single van de week op Itunes Japan met een 60.000 downloads. Intussen is het album ‘Crossing the Rubicon’ in meer dan 12 landen uitgeven.

Deel via social media: