Zoek...
CONCERT RECENSIE
DOOR
2016-12-03 07:00:00 • 8 min lezen

Guus Meeuwis met Groots met een Zachte G - De Wintereditie

Guus Meeuwis trapte vrijdagavond 2 december af met een spectaculaire show de uitverkochte eerste editie van Groots met een Zachte G - De Wintereditie af. Gehuld in winterse sferen trakteerde Guus zijn bezoekers in de Ziggo Dome op alles dat de decembermaand zo bijzonder maakt: Sinterklaas, de Kerstman, een muzikale terugblik én vooruitblik en vooral veel sneeuw.

Direct bij de opening van het concert zet Meeuwis de toon door samen met de ruim 15.000 bezoekers zijn onofficiële volkslied “Brabant” te zingen. De zanger belooft zijn fans een avond vol verrassingen en voegt gelijk de daad bij het woord door het te laten sneeuwen in de Ziggo Dome en een leger Pieten uit het dak van de poptempel te laten neerdalen die Sinterklaas naar het podium begeleiden.

Bij een Wintereditie kan de Kerstman niet ontbreken en die rol wordt op zeer komische wijze ingevuld door vriend Jeroen van Koningsbrugge, die vanuit achterin de zaal in een arrenslee zijn opkomst maakt om samen met Meeuwis een rits aan kerst klassiekers ten gehore te brengen.

Het werd uiteindelijk een uiterst feestelijke avond in Ziggo Dome met een stralende Guus Meeuwis als middelpunt. "We wilden iets anders dan in het stadion in Eindhoven maar wel de tent op z’n kop zetten en ik denk dat dit gelukt is haha. Deze avond smaakt heel erg naar een traditie!” zei Guus na afloop. Fotografie: Arnold vd Horst

Deel via social media: