Zoek...
CONCERT RECENSIE
DOOR JAN KLUPPER
2013-05-20 07:00:00 • 6 min lezen

Jazz in Duketown 2013 met grote namen sprongen vooruit

Dit weekend draait alles in Den Bosch om Jazz in Duketown. Het festival viert zijn 40-jarig bestaan, en pakt uit met grote namen waardoor het met sprongen vooruit gaat.

Op vrijdag is Nueva Manteca de eyecatcher van de dag. Het is een mooie opener dat naast jazz ook verwante genres biedt. Nueva Manteca is een ritmische formatie die met de perccusie nummers van Santana ten gehore brengt.

Andere hoogtepunten vinden we in Gregory Porter. Hij is degene met de eeuwige bivakmuts, en de geweldige sound in zijn stem. We horen bijvoorbeeld 'My Way To Harlem'. 

Kurt Elling steelt de show met zijn meesterlijke scatzang. 'Come Fly With Me' is het nummer waarmee hij het publiek opwarmt. Iedereen is het ermee eens 'I'm Satisfied'.

Als je denkt aan een verwant genre, dan denk je niet aan Finn Silver. Finn Silver is Mark Berman en zangeres Fridolijn van Poll. Met het album Crossing The Rubicon dat ze  in 2011 zelf uitbrachtten nam de band een vlucht vooral naar Japan, waar hun electronische jazz enorm aanslaat. Hier op de Pensmarkt in Den Bosch slaan ze ook enorm aan, Het plein staat vol.

Fay Claassen heeft ook een nieuw album 'Red, Hot & Blue'. Daarvan horen we op deze maandagmiddag onder andere 'Just One Of Those Things' en 'Love For Sale' van Cole Porter. Op maandag als aflsuiter, en dat wordt zo onderhand een traditie: de Koreaanse pianiste Soo Cho Jass United. Ze speelt nummers van het nieuwe album Pandora. Bezetting: Soo Cho piano; Javier Girotto sopraansaxofoon, fluit; Sven Happel contrabas; Jasper van Hulten drums.  

Deel via social media: