Zoek...
CONCERT RECENSIE
DOOR
2013-12-16 07:00:00 • 6 min lezen

Jazz International Rotterdam Larry Goldings Lantaren Venster 10-12-2013

In het kader van Jazz International Rotterdam vanavond in Lantaren Venster het Larry Goldings/Peter Bernstein/Bill Stewart Organ Trio.

De naam van dit trio is niet echt inspirerend te noemen, hun spel is dat zeker wel. Ondanks de jetlag die Larry Goldings wel echt parten speelt en waarover hij zelf veel grappen maakt bij de presentatie. Het geheel mist hierdoor wel iets aan pit. Maar het originele en zeer muzikale spel van drummer Bill Stewart is opvallend en maakt veel goed.

Begin dit jaar speelde dit trio voor uitverkochte clubs waaronder Bimhuis en Ronnie Scotts in Londen. Tussen hun drukke schema’s als side men van uiteenlopende grootheden, van Maceo Parker tot Pat Metheny en van Jim Hall tot James Taylor, is er weer een gaatje gevonden voor een kleine Europese tournee eind dit jaar. Hammond B-3 organist Larry Goldings speelde begin dit jaar nog met John Scofield in een uitverkocht LantarenVenster.

Het trio van vanavond, ook bekend als Larry Goldings trio of Peter Bernstein trio, bestaat zo’n 20 jaar en heeft een subtiele, meer ingehouden benadering van de klassieke organ trio’s zoals die van de legendarische Jimmy Smith. Misschien meer cool dan sweat maar zeker niet minder soulful. Dit trio heeft een reputatie opgebouwd met muziek omschreven als ‘hard-swinging modernism and funky boogaloos, lush ballads and lounge-lizard blues.’ Volgens de New York Times vormen ze het beste orgeltrio van het afgelopen decennium en Downbeat spreekt van ‘a killer organ trio.’

Bezetting: Larry Goldings – Hammond B-3 orgel Peter Bernstein – gitaar Bill Stewart - drums

Deel via social media: