Zoek...
Lynyrd Skynyrd – Collected

Lynyrd Skynyrd – Collected

Label: Universal

CONCERT RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-02-24 07:00:00 • min lezen

Blues / Rock
7,5

Lynyrd Skynyrd – Collected

Wie kent niet de hit “Sweet Home Alabama”. Het nummer staat al jaren in de top 2000 en wordt door menig bandje gecoverd. De bluesrock uit Amerika kent daarnaast nog een verhaal op zich. Genoeg om films voor te maken en boeken over te schrijven.
Tijdens de hit van dit legendarisch nummer en de andere single “Free Bird” komen zanger Ronnie Van Zandt, gitarist Steve Gaines en zangeres Cassie Gaines, hun manager en crewleden tijdens een vliegtuigongeluk om het leven.

De bluesrock vierde zijn hoogtij met Neil Young, Led Zeppelin, Grateful Dead en Blood Sweat and Tears.
Met een enorme vleugel op het podium wist de band live een top performance te brengen. Het album “Street Survivors” was net 3 dagen uit en de tour was begonnen. Greenville South Caroline  was de laatste voordat men incheckte op vlucht CV 240. Baton Rouge wordt niet gehaald en men crashed in Gillsburg Mississippi.

Met het album Collected is het nu ruim 40 jaar geleden en de band gaat nu hun afscheidstour doen. Dit allemaal in het licht van het album “Street Survivor” maar alle classic songs komen voorbij.  De band met Gary Rossington als enige oudgediende, maar ook Ricky Medlock doen nog een keer een rondje Globe. Maar thuis is het nog steeds heerlijk om een album van Skynyrd te beluisteren en nu als triple cd vol heerlijke blues rock als “Don’t Ask Me Questions”, “Call Me The Breeze”,  “Travelin’ Man” en “Preacher Man” kent nog een extra cd met live en demo versies van Free Bird (2x met een heerlijke 15 minuten durende live versie), een energieke “Preachers Daughter”,  “Sweet home Alabama” live met Neil Young reactie en live versie van “Call me The Breeze”.

Met dit album weet je dat je de eerste 3 uur onder de pannen bent.

Blues / Rock

Deel via social media: