Zoek...
Manchester Orchestra – A Black Mile To the Surface

Manchester Orchestra – A Black Mile To the Surface

Label: Caroline

CONCERT RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-08-02 07:00:00 • min lezen

Alternative / Pop
8

Manchester Orchestra – A Black Mile To the Surface

Nu zou je misschien denken dat Manchester Orchestra uit het Engelse Manchester komt, maar nee het komt uit Atlanta, Georgia. De band van Robert McDowell en Andy Hull weet met dit album een gebalanceerd hun nieuwe sound te brengen. De soms onevenredige stevige sound heeft de band geruild met een mooie moderne popsound dat in de lijn ligt van Bear’s Den.

Het is alsof de band de wens had om een Engelse sound te maken en dat is met dit album gelukt. Ingetogen en tot sterk met “the Moth” en hun single “The Gold” weet de band samen met Ccatherine Sparks (PJ Harvey/ the Killers) en John Congleton (st Vincent) heerlijke songs te produceren. Geinig onderdeel is dat de band voor alle songs een titel heeft bedacht met een kernpunt waardoor je The… ervoor kunt zetten. Het relaxte popsong “The Sunshine”, het vocaal centrale nummer“The Alien” en “The Mistake”  wordt doorbroken met het dromerig lichte lsd song “Lead SD”. De stevigere gitaarsongs mogen niet ontbreken met “The Grocery” en “The Wolf”. Door de heerlijk stevige drums en slepende keys is dit een mooi spannend en opzwepend nummer geworden.  Dat in tegenstelling tot het kwetsbare The Parts om uiteindelijk met “The Silence” af te sluiten


Daar waar de vorig albums wat bleef hangen in dezelfde sound en songs weet de band met dit album een verrassend mooi album te brengen.

 

Manchester Orchestra is te zien in Nederland op
2 november Melkweg te Amsterdam

Alternative / Pop

Deel via social media: