Zoek...
CONCERT RECENSIE
DOOR
2013-11-19 07:00:00 • 11 min lezen

Mark Hummel Lantaren Venster 16 november 2013

Vanavond klinkt de Blues in Lantaren Venster. En wat voor blues!

De band komt naar eigen zeggen net het vliegtuig uitgerold na een reis van negen uur, maar daar is dus echt niets van te merken of te horen. Een knallende performance van begin tot einde, en dat terwijl de bandleden toch de jongsten niet meer zijn.

Perfect op elkaar in gespeeld en met zichtbaar plezier vullen deze Amerikanen de avond.

Zanger en mondharmonica virtuoos Mark Hummel gaat helemaal los op zijn mondharmonica en heeft een stem die perfect is voor de blues, hij is ook een echte publieksentertainer.

Anson Funderburgh en Little Charlie vallen op door hun geweldige gitaarspel.

Little Charlie Baty is de voormalige leider en meestergitarist van de groep Little Charlie & The Nightcats, die meer dan 12 albums opnamen voor Alligator Records, en een van de meest succesvolle acts waren van de hele West Coast Blues scene.

Anson Funderburgh, afkomstig uit Texas, speelde met de Fabulous Thunderbirds, maar ook met Boz Scaggs, Jimmie & Stevie Ray Vaughan, Delbert MClinton en Ronnie Earl. Hij werkte langdurig samen met mondharmonica speler en zanger Sam Myers, met wie hij albums opnam voor de labels Black Top en Bullseye Blues.

De ritmesectie van deze bluesrevue speelt al samen sinds de middelbare school. Ze begeleidden o.a. Earl King, James Cotton, Kim Wilson, Gary Primich, Jimmy Vaughn en speelden bij Omar & The Howlers.

Het plezier spat er van af en de synergie is geweldig!

20 november zijn ze in Helmond te zien en dan toeren ze nog twee weken door Europa.

 

Bezetting: Mark Hummel: harmonica, zang Anson Funderburgh: gitaar Little Charlie Baty: gitaar RW Grigsby: bas Wes Starr: drums

Deel via social media: