Zoek...
CONCERT RECENSIE
DOOR
2016-10-07 07:00:00 • 5 min lezen

Meshell Ndegeocello Lantaren Venster 5 oktober 2016 Rotterdam

MESHELL NDEGEOCELLO

De Amerikaanse singer-songwriter, bassist en multi-instrumentalist Meshell Ndegeocello is terug in Rotterdam! In mei vorig jaar gaf ze een uitverkocht concert in Bird. Meshells muziek is uniek, energiek, ambitieus en niet gemakkelijk in een hokje te stoppen. Voor haar liedjes, waarin ze vaak geëngageerde onderwerpen als homofobie, seksualiteit en racisme aansnijdt, laat ze zich inspireren door stijlen als soul, hiphop, punk, new wave, reggae, r&b, rock en jazz. Ze wordt daarom ook wel gezien als de founding mother van de neo-soul (denk aan D’Angelo, Erykah Badu, Lauryn Hill en Maxwell).

Ndegeocello’s carrière begon toen ze in 1993 als eerste vrouwelijke artiest tekende op Madonna’s label Maverick Records. Hierna volgden de albums Plantation Lullabies, Peace Beyound Passion, Bitter, Cookie en Comfort Woman. Op haar laatste plaat Comet, Come to Me (Naïve Records) heeft ze het beste van al haar eerdere werk samengebracht: onmiskenbare precisie op de bas, weelderige vocalen, aanstekelijke melodieën, meditatieve teksten en een stuwende groove. Nina Simone was in het maakproces nooit ver weg. Een grote inspiratie vormde de samenwerkingen met andere muzikanten: "When I’m writing songs and recording the demos, I’m having my own awesome experience in my attic, or on a plane, or in a hotel room, just making my beats on my laptop. Then I get together with these people that I have an intimate musical relationship with, and we bring the songs to life."

Meshell werkte onder andere samen met Prince, The Rolling Stones, Marcus Miller, Chaka Khan, The Blind Boys of Alabama, Lizz Wright, Tony Allen, John Medeski, Billy Preston en Madonna. Wars van genres en trends is ze een onnavolgbare muzikale kameleon. Altijd met de groove en melodie centraal.

Support act: Roselien (solo)

Roselien begon met het schrijven van haar eigen muziek toen ze twaalf was en is sindsdien niet meer gestopt. Ze laat zich inspirereren door 'soulvolle' muziek, is altijd nieuwsgierig en op zoek naar nieuwe en betere manieren om zich uit te drukken.

In oktober 2014 bracht ze een EP uit genaamd Truth. Dankzij Truth kreeg ze de kans om als support act van Gregory Porter, Meshell Ndegeocello, Luka Bloom en Anthony Joseph te spelen.

Meshell Ndegeocello – bas & zang Christopher Bruce – gitaar Jebin Bruni – toetsen Abraham Rounds – drums

Deel via social media: