Zoek...
CONCERT RECENSIE
DOOR JAN KLUPPER
2013-01-31 07:00:00 • 5 min lezen

Met Comedynight toont Tivoli zich meer dan poppodium alleen

 

De komende tijd zal er niet meer hard gedanst worden in de Spiegelzaal. Voor vanavond geen enkel probleem, want Tivoli toont zich rijker dan hun titel als poppodium doet vermoeden.  Met een Belgisch programma bestaande uit Henk Rijckaert, Johnny Trash, Guy Folie en Thomas Smith weet het Comedyhuis de glimlachen op vele gezichten te toveren.

De Spiegelzaal blijkt, ondanks de scheuren in de muur, in functie erg divers te zijn. De avond van het Comedyhuis behoort tot een van de vaste concepten voor de Spiegelzaal. Gezien het korte bestaan van de Spiegelzaal, is de Comedynight dus een vrij nieuw fenomeen binnen Tivoli. Vorig jaar rond deze tijd organiseerde Tivoli de eerste editie, wat een succes werd. Nu tijd voor de eerste editie van 2013, waar het publiek in Belgische sferen belandt. De zaal zit zo goed als vol met voornamelijk dertigers en veertigers. Waarschijnlijk zul je een deur verder, bij de albumpresentatie van Mister & Mississippi in de grote zaal, de twintigers vinden die hier missen. 

Maar ondanks dat er een deur verder een zeer talentvolle band speelt, zullen maar weinig mensen hun oor tegen de muur drukken om nog wat noten mee te pakken. De Comedy-avond is namelijk erg leuk en vermakelijk! Net als bij vorige Comedy-avonden zijn er vier comedians en 1 presentator (MC) die de boel aan elkaar praat. Die eer gaat vanavond naar Jeroen Pater, die erg zijn best doet om het publiek op te warmen voor elke comedian die komen gaat. Dat gaat hem goed af en dus, jawel, kunnen we het ijs in ijsblokjes breken voor de alcoholische drankjes waaraan de meeste gasten nippen.  

De van oorsprong Engelse Thomas Smith weet de scherpe Engelse comedy sterk te vertalen naar het Nederlands, zonder dat het cynisme verloren gaat. En daar weet hij het publiek al snel mee in te palmen, waardoor hij toch wel als de populairste act van de avond kan worden beschouwd. De Gentse Henk Rijckaert weet menig bezoeker minstens een glimlach te bezorgen met zijn Vlaamse woordjes waar hij telkens Nederlandse synoniemen voor probeert te zoeken. Zijn vele verhalen over vaderschap zijn herkenbaar en daardoor voor velen lachwekkend. Dat gaat vanavond goed dus! Alleen Johnny Trash en Guy Folie weten weinig succes te boeken vanavond. Johnny Trash probeert met gemakkelijke grapjes (kijk mij eens in een gek vrouwenvestje en een dikke buik) de lachers op zijn hand te krijgen, maar helaas. 

Al met al is zo’n stand up comedian-avond in Tivoli erg gezellig, mede omdat de Spiegelzaal gewoonweg een erg leuk decor is. Er hangt vanavond een ontspannen sfeer waar iedereen met plezier dan ook nog even blijft hangen. Dat wordt 22 februari alvast in de agenda noteren, want dan is er alweer de volgende Comedy night, leuk!

Deel via social media: