Zoek...
Night of the Proms 2017

Night of the Proms 2017

Night of the Proms Ahoy Rotterdam

Night of the Proms 2017

Night of the Proms 2017

Night of the Proms Ahoy Rotterdam

Night of the Proms 2017

Night of the Proms 2017

Night of the Proms Ahoy Rotterdam

CONCERT RECENSIE
DOOR
2017-11-20 07:00:00 • 5 minuten min lezen

Pop

Night of the Proms daagt artiesten uit

Elk jaar in november is Ahoy Rotterdam het toneel van het klassiek ontmoet pop evenement Night of the Proms. Artiesten worden uitgedaagd om hun songs op speciale wijze te vertolken, begeleid door een klassiek orkest.

Ieder jaar in november wordt Ahoy Rotterdam overspoeld met fans van de combinatie klassiek meets pop. Artiesten worden uitgedaagd om uit hun comfort zone te treden en de uitdaging aan te gaan met een klassiek orkest.

Dit jaar mochten Joss Stone, Melanie C, Mark King, Douwe Bob en John Miles hun muzikale skills tonen door hun liedjes te voorzien van een klassiek tintje. Dat leverde mooie combinaties op van bijvoorbeeld Melanie C die een duet aanging met 'Mr. Music' John Miles. Samen vertolkten zij 'When You Are Gone' van Bryan Adams in een klassiek versie. De altijd charismatische Joss Stone maakte er een eigen showtje van door een connectie te maken met het publiek en hen toe te spreken en bloemen uit te delen. Zij zong drie nummers: 'Don't Cha Wanna Ride', Son of a Preacher Man' en 'Right to be wrong?' en deed dat op overtuigende wijze.

Eerder had Douwe Bob een staaltje van zijn kunnen laten zien met 'Sweet Sunshine', 'Multicolored Angels' en natuurlijk zijn Songfestivalnummer 'Slow Down'. John Miles mocht uiteraard zijn onmisbare klassieker 'Music'vertolken, naast 'Addicted To Love'en een duet met de jonge en uiterst talentvolle pianiste Emily Bear. Zij mocht eerder op de avond overtuigen met virtuoos pianospel in onder meer 'Skyfall' en 'Crazy'. Zeker een talent waar we nog veel van gaan horen.

Mark King (Level 42) gaf een doorsnee van zijn oeuvre met 'Lessons in love/running in the family', 'Bitter moon'en 'Love Games'. Waarbij zijn knappe manier van basgitaar (zgn 'slap techniek') spelen wederom in the picture stond.

Zoals altijd werd het festijn afgerond met een einde waarbij alle artiesten nog een keer op het podium stonden en 'Sweet Dreams'van The Eurythmics vertolkten.

Pop

Deel via social media: