Zoek...
CONCERT RECENSIE
DOOR JAN KLUPPER
2012-09-15 07:00:00 • 8 min lezen

Openingsweekend Paradox 2.0

Het openingsweekend van het vernieuwde jazzpodium Paradox te Tilburg kenmerkt zich door sfeer en kwaliteit. Mpodia-journalist David Vogel is bij de tweede avond aanwezig.

De tweede avond van het openingsweekend van de Paradox 2.0 wordt gevuld door Harmen Fraanje, Tuur Florizoone en Eric Vloeimans. Allereerst is het de beurt aan Harmen, waarbij hij onder andere ook enkele stukken van zijn toekomstige solo album laat horen. Daarna Tuur Florizoone op accordeon samen met Eric Vloeimans. Accordeon is een wat ongewoon instrument in de jazz, maar virtuoos bespeelt de Vlaming Florizoone dit instrument. Sommige van zijn stukken hebben een Franse titel die natuurlijk even kort uitgelegd moet worden voor het geval mensen geen Frans kennen. De veelzijdige en fenomenale trompettist Eric Vloeimans behoeft verder geen introductie. Tot slot spelen ze nog een set met z'n drieën gezamenlijk.

 

De paradox is afgelopen maanden flink verbouwd. De zaal is een stukje ruimer geworden doordat er minder kolommen in de weg staan en de nieuwe bar verschoven is. Er is een nieuw cafégedeelte dat met een glazen schuifdeur afgescheiden kan worden van de zaal zodat het publiek in de zaal minder last heeft van bargeluiden. Mensen die liever even een beetje bijkletsen kunnen naar het cafégedeelte. De kleedruimten zijn verplaatst naar de eerste verdieping en het kantoor naar de tweede verdieping. Verder is er een nieuwe geluidsinstallatie. Volgend jaar zal het podium verplaatst worden zodat de zaal dan een kwartslag gedraaid zal zijn. Je komt dan achter in de zaal binnen in plaats van aan de zijkant.

Deel via social media: