Zoek...
CONCERT RECENSIE
DOOR
2014-01-20 07:00:00 • 10 min lezen

Smiling organizm Bird Rotterdam 16-1-2014

Smiling organizm ft. Zhenya Strigalev, Ambrose Akinmusire, Larry Grenadier, Eric Harland, Linley Marthe, Liam Noble

StraightupJazz brengt het jazzgeluid van nu naar Rotterdam. Jonge, nationale en internationale muzikanten laten zien hoe jazz in de eenentwintigste eeuw klinkt: met invloeden van hiphop, nu-soul, folk, pop, blues, elektronica en afrobeat, maar altijd straight up jazz. Ontdek de jazzlegenden van morgen met StraightupJazz in BIRD.

Smiling Organizm is de band van Zhenya Strigalev die met een steeds wisselende line-up van fenomenale muzikanten vooruitstrevende jazz maakt. Zhenya zelf is een veelgeprezen muzikant die een dynamisch pad heeft afgelegd tussen de jazzscene uit Londen en die in New York. Hij heeft al samengewerkt met vernieuwende jazzmusici als Chris ‘Daddy’ Dave, William Parker, Hamid Drake en Robert Mitchell.

De versie van Smiling Organizm die in BIRD op het podium staat bestaat uit een wel heel exclusieve (super)groep muzikanten. Ambrose Akinmusire, de meest besproken en geprezen trompettist in de hedendaagse jazz. Larry Grenadier, vroeger lid van het Pat Metheny Trio, tegenwoordig een derde van het Brad Mehldau Trio, maar vooral een van de meest ontwikkelde en gerespecteerde contrabassisten ter wereld. Eric Harland, de meest gevraagde drummer van deze tijd die al speelde met McCoy Tyner, Michael Brecker, Betty Carter en Wynton Marsalis. De virtuoze bassist Linley Marthe, die al deel uitmaakte van Joe Zawinuls Syndicate en de originele en doordachte Britse pianist Liam Noble, die tijdens zijn solo’s iedereen op het puntje van zijn stoel weet te krijgen.

Line-up: Zhenya Strigalev: bandleiding en saxofoon Ambrose Akinmusire: trompet Larry Grenadier: contrabas Eric Harland: drums Linley Marthe: elektrische bas Liam Noble: piano  

 

Deel via social media: