Zoek...
Steve Harley & Cockney Rebel live nog even sterk

Steve Harley & Cockney Rebel live nog even sterk

24 januari 2019 Schouwburg te Hengelo

CONCERT RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-01-25 07:00:00 • min lezen

Pop / Progrock / Rock

Steve Harley & Cockney Rebel live

Het was een prettig weerzien van de Engelse legende Steve Harley van de band Cockney Rebel. De band die nog steeds de Top 2000 vult met de songs ‘You Make Me Smile’ en de klassieker ‘Sibastian’.
Het zijn twee prachtige klassiekers die op een avond als ook niet mogen ontbreken.

Wanneer de zanger met een stok het podium oploopt, laat hij direct weten dat zijn heupblessure herstellende is. Al zittend werkt hij zijn show af. Na wat technisch oponthoud is de focus van de man bij de show. Hij weet als geen ander hoe dit op te lossen en neemt het publiek direct mee. Harley weet dat niet iedereen zijn laatste albums (goed) kent en dat men wacht op de klassiekers van toen.

Door ‘Here Comes The Sun’ in het begin van de show te spelen, pakt hij het publiek direct. ’Psychomodo’ van het gelijknamige succesalbum, ‘Mr. Soft’ en ‘Ordinary People’ gaan er in als warme broodjes over de toonbank. Van de huidige Cockney Rebel is drummer Stuart Elliot de enig overlevende. Gitarist en violist Barry Wickens herkennen we van de altijd ondergewaardeerde act Immaculate Fools.

Inmiddels heeft Steve Harley weer een prima band om zich heen gevormd en weet hij de songs nog steeds vol passie te spelen.
Hopelijk dat hij volgende tour weer op 2 benen staat en zoals hij zelf zegt, “als een rockster op het podium kan staan.”
De band kon met trost hun nieuwe live album presenteren. Dit is opgenomen in november tijdens de show in de Bosuil te Weert.

Steve Harley en Cockney Rebel zijn nog te zien in Nederland op

25 januari Theater de Maagd – Bergen op Zoom
26 januari de Live Pul te Uden

Pop / Progrock / Rock

Deel via social media: