Zoek...
CONCERT RECENSIE
DOOR JAN KLUPPER
2012-11-11 07:00:00 • 6 min lezen

Susanne Sundfør verdient een groter publiek.

 

In haar eigen land is de Noorse singer-songwriter Susanne Sundfør immens populair, maar op deze woensdagavond in Amsterdam moet ze het doen met een redelijk gevulde bovenzaal van Paradiso. Het lijkt haar niet te deren want ze houdt van Amsterdam en het publiek luistert aandachtig.

Susanne Sundfør draait inmiddels al wat jaren mee en heeft onlangs haar vierde album, ‘The Silicone Veil’, uitgebracht waarvan we vier nummers te horen krijgen. Evenveel als van haar vorige album ‘The Brothel’ en verder aangevuld met ‘Torn To Pieces’ uit 2008 en ‘Trust Me’ van haar titelloze debuutalbum.

Alleen met haar Fender Rhodes keyboard en diverse geluidseffecten creëert ze een bijna surrealistische wereld waarin je kunt ronddwalen in composities die niet altijd even gemakkelijk in het gehoor liggen. Haar stem is dan weer fluisterend, dan weer krachtig en vol emotie. Sfeer is bij Susanne Sundfør allesbepalend, zoals bij veel Scandinavische muziek. Daarom is het misschien ook wel jammer dat de setting zo klein, bijna kaal is. Wat dat betreft zou ik haar graag nog eens met begeleidingsband zien.

 

Tekst en fotografie: Willem Schalekamp

 

 

Deel via social media: