Zoek...
Anneke van Giersbergen

Anneke van Giersbergen

Symphonic Junction: Residentie Orkest

Youtube video
CONCERT RECENSIE
DOOR
2018-05-23 07:00:00 • min lezen

Klassiek / Metal / Progressive / Rock

Symphonic Junction: Residentie Orkest feat. Anneke van Giersbergen

Klassiek meets progressieve rock. Het zijn altijd bijzondere avonden. Vanavond Anneke van Giersbergen op het programma. Ze krijgt een uitgebreide introductie van presentatrice Carine Lacor van NPO Radio 4. Daarna weet iedereen wie Anneke is en wat ze nog meer is.

Het publiek: fans van Anneke (Vuur, The Gathering) staan tussen de klassiekliefhebbers. Anneke heeft er super veel zin in. De muziek staat zacht genoeg om geen oordoppen te hoeven dragen, ook wel eens fijn. Ze toont zich echt dankbaar om hier te mogen staan en haar zang de mooie instrumentale muziek te laten ondersteunen (of vica versa, het is maar net hoe je het zelf beleeft).

Stil staat ze aan de rechterzijde van het podium. Muisstil is vaak het publiek dat ik bijna geen foto meer durf te nemen. Het is alsof ik weer analoog fotografeer en een rolletje erin heb met maar 36 foto's. Klikken doe je bij de paar muzikale uitspattingen en het daverende applaus aan het einde van elk nummer.

De zaal tot de nok toe gevuld heeft een geweldige avond. Zo ingetogen en mooi als Anneke kan zingen, zo uitbundig kan ze ook reageren als de avond bijna voorbij is. Even komt het handje met het metal gebaar en een tongetje naar buiten. Een kleine split second is daar de ontlading te zien. Ze heeft het geflikt! Vervolgens is daar de bijzonder grote waardering weer voor de dirigent Arjan Tien en de rest van het Residentieorkest.

Het publiek wil meer. Daar komt de toegift en de buiging. Het publiek wil meer, veel meer. Ze komen nogmaals naar voren en maken de zoveelste buiging naar het publiek, maar dan is de avond echt over. Een unieke avond die niet nogmaals ervaren kan worden. Hooguit nog via de geluidsopnamen die deze avond door Guido Aalbers zijn gemaakt.

Klassiek / Metal / Progressive / Rock

Deel via social media: