Zoek...
CONCERT RECENSIE
DOOR
2013-10-28 07:00:00 • 7 min lezen

Taymir albumpresentatie

Kennen jullie Taymir al? Dit is een band waar jullie nog veel van gaan horen. Zo was de Haagse band onlangs in De Wereld Draait Door en kregen zij daar het nieuws dat ze op Eurosonic Noorderslag mogen optreden. Ook London Calling op 1 november staat op Taymir te wachten. Uit de stal van Bas van Wageningen kan het niet anders dan dat deze gasten een goede ondersteuning krijgen.

Het nieuwe album 'Phosphene' is afgelopen vrijdag in de Supermarkt te Den Haag officieel gelanceerd, zowel op vinyl als cd. Dit is absoluut niet onopgemerkt gegaan, de Supermarkt was afgeladen. Over de verkoop na afloop van de avond hoeven de jonge gasten ook niet te klagen. T-shirts vlogen over de 'toonbank', zeker toen ze ook nog even kwamen signeren. 

De avond zelf begon later dan gepland, om de spanning op te bouwen werd de groep pas om 21:45 uur door rapper Ahab (bekend van de rapgroep Kern Koppen) geïntroduceerd. Zelfs familieleden grapten dat ze maar snel moesten beginnen, anders zouden ze weggaan. De vier jongens kwamen op en speelden heerlijke indiepop. Een korte set, maar zeker vermakelijk. Je merkt dat deze avond ook niet bij Taymir in de koude kleren gaat zitten. Met name de uitstraling kan hier en daar nog wat strakker. De potentie om groot te worden staat echter als een huis.

Onlangs heeft Taymir een nummer uitgebracht met de titel 'Aaaaah'. Uiteraard werd deze ook gespeeld. Dit nummer blijft echt in je hoofd hangen; op een positieve manier. Taymir speelt vanavond alle nummers van het debuutalbum en een cover ontbreekt ook niet. Het is niet verrassend dat een nummer van The Strokes wordt gecoverd ('Barely Legal'). Dit is namelijk een inspiratiebron van Taymir.

Bij de toegift gaat het even fout, verschillende nummers zijn al gespeeld. Na de toegift probeert Ahab samen met het publiek de jongens zover te krijgen wederom terug te keren op het podium. Niet wetende dat de jongens allang de taart aan het aansnijden zijn om alvast deze mooie avond te vieren.

Wie benieuwd is geworden naar de muziek van Taymir: het volledige album is te beluisteren op: http://3voor12.vpro.nl/luisterpaal/albums/Taymir.html

Deel via social media: