Zoek...
The Raven Age @ Victorie te Alkmaar

The Raven Age @ Victorie te Alkmaar

29 april 2017

Anthrax @ de Victorie te Alkmaar

Anthrax @ de Victorie te Alkmaar

29 juni 2017

CONCERT RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-06-30 07:00:00 • min lezen

Metal

The Raven Age en Anthrax

Het was voor the Raven Age en Anthrax de laatste gezamenlijke show van de tour die begin dit jaar begon. Begin dit jaar stonden de bands al in Tivoli Vredenburg te Utrecht en nu was de afsluiter in Alkmaar.

Daar waar we Anthrax ooit nog als support act voor Iron Maiden zagen, is het nu aan de zoon van Maiden bassist George Harris om als support act voor Anthrax zijn kunsten te vertonen.  The Raven Age is een zeer getalenteerde energieke melodieuze metal act waar we in de toekomst nog veel plezier aan kunnen beleven.
Zelfverzekerd staan de heren op het podium. Afwisselend van positie maken ze er een goede show van. Dat het de laatste in de rit is kon je merken aan de fun dat men uitstraalde op het podium.
De humor onderling, selfies maken met de camera van de bezoekers en de gein met de crew, het  bracht de band tot zelfverzekerd doen overkomen.
Het nieuwe album Darkness Will Rise staat ter promotie van deze tour.  De band doet de start met “Uprising” van het eerder uitgebrachte titelloze EP. De rest van de set bestaat uit nieuwe songs waaronder een heerlijke uitvoering “Salem’s Fate” en “The Merciful One”. De afwisseling van de gitaristen George Harris en Dan Wright is een lust om te zien. Daarnaast weet zanger Michael Borrough het publiek prima mee te nemen in de hun nog onbekende songs. Een aanwinst voor de nieuwe generatie binnen de metal scene.

Het tweede deel was aan een van de metal acts die behoren tot the Big 4. Naast Metallica, Slayer en Megadeth is Anthrax gevoegd als een van de meest inspirerende metal acts. Inmiddels is de band al een poos weer grotendeels in originele bezetting en leverde met For All Kings hun elfde album. Zanger Joe Belladonna grapte dat het publiek grotendeels het album niet kende en kwam voor de classics “Among the Living”, “Medusa” en de Joe Jackson cover “Got the Time”. Dat de band maar 2 songs van het nieuwe album speelde is dan ook veel zeggend. De bezoekers kregen waarvoor ze kwamen. De songs van de begin jaren van Anthrax kwamen veelvuldig voorbij. Met grapjes wisten Scott Ian en de band het publiek goed te entertainen. Heerlijk om zo een band op het podium te zien. Ze hoeven zich niet meer te bewijzen en spelen alleen maar voor de lol

Metal

Deel via social media: