Zoek...
CONCERT RECENSIE
DOOR
2013-10-21 07:00:00 • 6 min lezen

The Stepkids Bird Rotterdam 19-10-2013

The Stepkids speelden afzonderlijk van elkaar – als individueel bandlid van acts als Alicia Keys en Lauryn Hill – al op de grootste podia ter wereld. In 2009 kwamen zij op het idee om samen muziek te gaan maken. De mannen van The Stepkids weten op een unieke manier punk, jazz, classic funk, pop uit de jaren zeventig, psychedelische rock en talloze andere genres samen te brengen tot een heerlijke muzikale cocktail.

De release van hun titelloze debuutalbum op het Californische Stones Throw-label en de lof voor hun visueel psychedelische live-show resulteerden in tours met Mayer Hawthorne, Grace Potter, Mates of State en The Horrors. Inmiddels zijn ze toe aan hun tweede album, Troubadour, dat 10 september wederom op Stones Throw wordt uitgebracht.

Een optreden op glittergympen, gekleurde overhemden en zonnebrillen gecombineerd met de danspasjes die je daar bij zou verwachten. De jongens hebben er duidelijk plezier in en het publiek ook. Het is een soort Prince meets boyband meets Mika, en nog tig andere invloeden. Goede muziek in een camp-jasje! Het was vanavond in Bird hun voorlopig laatste optreden in Europa, dus check it out on youtube!

 

Deel via social media: