Zoek...
The Story Of…. Elvis Presley

The Story Of…. Elvis Presley

stream vanuit theater De Schalm 22 januari 2021

CONCERT RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-01-23 07:00:00 • min lezen

Rock 'n Roll

The Story Of…. Elvis Presley

De gordijnen zijn nog gesloten en wachtend op het juiste tijdstip. Net als in het theater of beter gezegd, het is het theater. Vanuit theater De Schalm wordt het concert live gestreamd. Een concert dat tevens een lezing is; The Story of …. Elvis Presley!

Toetsenist Alexander Broussard heeft drummer Dennis van Hoorn en zanger van de Tribute band van Elvis Presley gevraag om aan te sluiten. Het is een drieman formatie die deze avond, onder genot van chips en cola op de bank, in je huiskamer komt.

Wanneer de gordijnen open gaat speelt de band Sisi Rider als openingsnummer en met Blue Suede Shoes weten we dat het een avond wordt met vele classics van The King of Rock and Roll.
Tijdens de voorstelling verteld Broussard hoe hij aan de liefde voor the King komt. Wanneer hij op jonge leeftijd het album van Elvis ontvangt is hij verkocht. De rock and roll gaat door zijn aderen en dan is het virus in het lichaam. Dat virus raak je nooit meer kwijt. Zo staat Broussard nu het verhaal te vertellen over ‘Heartbreak Hotel’ en ‘Hounddog’.
Wanneer er vroeg al een oproep wordt gedaan om te appen en dit wordt voorgelezen is dat leuk voor de intimi maar voor de reguliere kijker wordt het een soort van verzoekplaten programma. Gelukkig beperkt dit zich en herpakt men zich.
Als band weet men zich prima muzikaal te presenteren. De songs zijn lekker al is het een trio, waar we nog wel een echte bassist missen. Dit wordt opgevangen door de keyboards. Dat is toch anders, maar oke.

De verhalen over de tijd voordat Elvis de films maakt is muzikaal interessanter dan gedurende zijn film periode. ‘Love Me Tender’ en ‘Jailhouse Rock’ was het begin van een reeks films die Elvis in de jaren 60 maakte. En wel 27 stuks, incl. de soundtracks etc. Het is bewonderingswaardig, maar we moeten dit nog wel in een juist tijdvlak zetten. De tijd dat er 1 film in een bios draaide, dat er weinig ander albums uitgebracht werden van acteurs en dat Elvis een doorbraak had gemaakt met nieuwe songs was natuurlijk de kracht van Elvis. Dat dit eind jaren 60 in de verkoop anders werd heeft te maken met de concurrentie van o.a. Beatles, the Who en Rolling Stones, die op hun beurt weer een stapje verder gingen. Helaas wordt dit niet in die context gegoten. Het gaat om Elvis the King!

De man die na zijn filmcarrière moeizaam terugkeerde in de grote muzikale showbizz. Maar wel met de film Live From Aloha miljoenen fans bereikte. Ja, streaming is niet helemaal van deze tijd!

Dat doen deze drie heren dunnetjes over. Met het ‘Peace in the Valley’ wordt de avond mooi afgerond. Een song waarbij gerefereerd wordt aan zijn dood, maar vooral het turbulente leven dat Elvis had en met dit nummer (uit zijn begin periode) de rust vond.
Prima show al zou er tussen de (te lange) verhalen wel een extra song geplaatst mogen worden. Maar ja het was ook de eerste keer dat men dit zo deed… Prima geslaagd!

Rock 'n Roll

Deel via social media: