Zoek...
Torgeir Waldemar @ De Spieghel

Torgeir Waldemar @ De Spieghel

21 mei te Groingen

CONCERT RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-22 07:00:00 • 2 min lezen

Indie / Singer-songwriter
-

Torgeir Waldemar @ De Spieghel te Groningen

Het gaat goed met de Noorse muziek. De attentiewaarde voor de singer songwriters uit het land der Vikingen is hoog en een van de beste albums uit deze scene is No Offending Borders van Torgeir Waldemar. De man is met zijn band ter ondersteuning van het album in Nederland.

Onder leiding van producer Anders Christoffer Moller, zoekt de band hun plek op het podium, na dat Waldemar het spits in zijn eentje heeft afgebeten. Schuchter opent hij met het openingsnummer van het nieuwe album, “Falling Rain” van Link Wray.
Op het podium van een klein zaaltje van Groningen dat bekend staat omdat ze regelmatig ruimte te geven aan nieuw talent. En dit talent had al op het Take Route festival gestaan.
Het podium van deze zaal is iets kleiner dan dat van de Oosterpoort, maar daar heft de band geen boodschap aan. Dit is prima en in het rode licht, dat overigens de gehele avond aanbleef, werden de songs over de “Summer in Toulouse” en “Island Bliss” gespeeld.

Dat het overlijden van Soundgarden zanger Chris Cornell indruk heeft gemaakt verteld Waldemar in zijn beste Engels. De eenzaamheid en depressies zijn er om er over te praten, anders wordt het ingewikkeld. Dit werd gekoppeld met het nummer “Bottom of the Well”.  Het was een van de eerste keren dat de zanger het publiek in  keek om vervolgens het stevige stemgeluid te laten klinken.
Het uitgesponnen “Sylvia (Southern People) met de solo’s en de zingende zaag bracht de avond tot een eind. Om het geheel af te sluiten eindigt de band met I See The End, al was dit net al te letterlijk bedoeld, aldus Torgeir Waldemar.

Een klein aantal mensen waren getuige van een ingetogen en dan weer een stevige optreden van de Noorse zanger en zijn band. Zeker de moeite waard om te gaan kijken bij de komende shows, wanneer hij eind dit jaar Nederland weer aan doet.

Indie / Singer-songwriter

Deel via social media: