Zoek...
Oosterpoort te Groningen

Oosterpoort te Groningen

Datum: 26 januari 2018

CONCERT RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-01-27 07:00:00 • min lezen

Reggae

UB40 Oosterpoort te Groningen

Na een uitverkocht Ahoy heeft de Engelse reggaeband uit Birmingham een nieuwe tour uitgeschreven. Hierbij doet de band de Oosterpoort in Groningen aan. Een stevig uit verkochte zaal kunnen we wel zeggen. Inmiddels is de band voor vele festivals voor 2018 geboekt waaronder Bospop 2018.

De aftrap was aan een DJ die de band als support act meeneemt. Beetje vreemd misschien maar het werkte prima en de jonge man gaat voor de ouderwetse manier van plaatjes draaien. Ditmaal natuurlijk allemaal reggae.

De bezetting van UB40 bestaat uit ‘founding members’ Jimmy Brown (drums), Robin Campbell (co-lead vocals/gitaar), Earl Falconer (bas/zang), Norman Hassan (percussie/zang) en Brian Travers (sax/toetsen), plus Duncan Campbell (lead vocals, sinds hij in 2008 het stokje overnam van zijn broer), Martin Meredith (sax/keys), Lawrence Parry (trompet) en Tony Mullings (toetsen).


Een trip down to memory lane wanneer de band aftrapt met “Food for Thought” van hun debuut album en van hun tweede album “One in Ten”. Dan is het al snel dat de hitproductie los komt.de cover “Cherry Oh Baby” of Sing Our Own Song wordt luidkeels meegezongen.
Wat onwennig maar beleefd worden onbekende songs waaronder “Bring Me Your Cup” en “Impossible Love” aangehoord.
Nee, het publiek zit te wachten op de hits, dat is duidelijk. Hier werd aan voldaan met Kingston Town en Neil Diamond’s “Red Red Wine”.
Over het algemeen was het tempo eenzijdig en viel het in herhaling waardoor de vaart uit het concert ging. Zo nu en dan een tempoversnellend nummer bracht dan even wat meer actie mee om daarna weer te vervallen in de “stapje naar links, stapje naar recht” tempo. Dan heeft de reggae inmiddels wat meer te bieden en is de UB40 van nu niet meer de UB40 van toen.

 

Reggae

Deel via social media: