Zoek...
CONCERT RECENSIE
DOOR
2014-07-21 07:00:00 • 10 min lezen

Werfpop bereikte meerdere hoogtepunten

De grootste hitte leek voorbij, maar hoewel het een aantal graden koeler was, was het wel erg benauwd. Het mocht niet deren, want vlak voor Chef'Special werd het terrein zo vol dat mensen die op kleedjes zaten maar eens moesten gaan staan op aanraden van de organisatie. Op deze manier kon het terrein nog meer gevuld worden. Je een weg banen van het ene naar het andere podium werd daardoor lastiger en de rij voor de bonnenverkoop maakte het er ook niet gemakkelijker op. Maar het werd wel een feestje. Chef'Special werd door de menigte gewaardeerd. Ze waren tot dan toe het absolute hoogtepunt van de dag.

Ruim een uur later maakte op het andere podium de rauwe hiphop van Dope D.O.D. zijn opwachting. Voor dit soort hiphop waren en wonderbaarlijk veel enthousiaste mensen op been. Hun internationale erkenning door Snoop Dogg, Korn en Limp Bizkit heeft daar vast aan bijgedragen. Ook hier bereikte Werfpop een hoogtepunt toen de 'clash'  kwam. Het publiek werd gevraagd ruimte te maken in het midden en dus te kiezen om rechts of links van deze ruimte te gaan staan. Om vervolgens middels een getimede botsing in een moshpit te veranderen. Het publiek deed ook keurig mee met de middelvingers in de lucht. Dope D.O.D. bleek zelf erg tevreden. Zij maakten een opmerking dat ze net terug waren uit Portugal, maar dat dit Nederlandse publiek het toch wel is.

Tijdens Soulfly ging het jammer genoeg regenen, maar de verkoeling leek ook soort van aangenaam. Hoewel? Van verkoeling was eigenlijk weinig sprake, zeker toen ze een oude hit van Sepultura 'Chaos AD' speelden.

Als laatste waren The Opposites. In 2014 wonnen ze de Popprijs 2013, tijd voor een feestje dus! Iedereen blèrde mee met 'Sukkel voor de liefde'. Het kostten de heren weinig moeite om inderdaad dat feestje te maken.

Deel via social media: